קפה מוקה הינו משקה קפה פופולרי המכיל תוספת שוקולד לקפה ומבוסס על משקה הקפה לאטה המוכר והאהוב.
בדומה לקפה הלאטה המוכר המשקה מבוסס על אספרסו עם כמות גדולה של חלב חם מוקצף שאליו נוהגים להוסיף שוקולד בצורת אבקת קקאו או סירופ שוקולד איכותי. כמו כן, במקומות רבים נוהגים להוסיף למשקה מרשמלו או קצפת עשירה לסיום.מקור השם מוקה הוא בעיר הנמל התימנית מוחא שהייתה למרכז מסחר קפה בין המאות ה-15 ל-17. השם מוקה במקור תיאר זן קפה שניכר בפולים עגולים וקטנים מיתר זני הקפה שנקרא על שם עיר הנמל והיה נגזרת של קפה ערביקה שנפוץ בתימן ואתיופיה.
מספרים שזן הקפה מוקה שהגיע מתימן באותה העת ניחן בטעם עדין של שוקולד ומשקאות המוקה המודרניים מיועדים לחקותו, שכן זן הקפה התימני המוכר איננו מכיל טעמי שוקולד כיום.לאורך השנים התפתחו מגוון משקאות קפה המתובלים בשוקולד ויש הסבורים כי מקורו של משקה המוקה המודרני הוא במשקה קפה איטלקי פופולרי שמקורו בטורינו באיטליה. המשקה הטוריאני היה מורכב מקפה, שוקולד וחלב חם שהוגשו בשכבות בתוך כוס עגולה ושקופה.
כיום, מוקה הוא כאמור משקה מבוסס לאטה שאליו מוסיפים שוקולד בצורת אבקה או סירופ. המשקה הוא פרי המצאה אמריקאית ומוכר בשמות מוקה, מוקצ'ינו ומוקה לאטה ברחבי העולם.למשקה גרסאות רבות המכילות כאמור מרשמלו או ראש קצפת גדול ועשיר. כמו כן ישנה גרסה הנקראת לעיתים מוקה לבנה המכילה סירופ שוקולד לבן במקום או בתוספת לסירופ השוקולד המקורי. בישראל ניתן למצוא גרסאות של משקה המוקה בצורת קפה ברד בבתי הקפה ואף בקרטוניות של משקה קר על מדפי המקרר בסופר.
הכנת מוקה
כאמור, הכנת קפה מוקה דומה מאוד בצורת ההכנה להכנת קפה לאטה, לאחר מזיגת מנת האספרסו לתוך כוס ההגשה מוסיפים את השוקולד אם בצורת אבקת קקאו איכותית או בצורת סירופ שוקולד עשיר.על מנת ליהנות מקפה מוקה איכותי וטעים חשוב לבחור באבקת קקאו אמיתי ולא אבקות כגון שוקולית ואם בוחרים לעשות שימוש בסירופ שוקולד יש לבחור בסירופ שוקולד אמיתי ועשיר ולא בסירופים זולים בטעם שוקולד.
לאחר הוספת השוקולד למנת הקפה מסיימים את ההכנה בהשלמת הכוס בחלב חם ומוקצף. כאמור, תוכלו לשדרג את המוקה בהוספת קוביות מרשמלו לקפה, או בתוספת של קצפת איכותית מעל החלב החם.כמו כן, תוכלו לנסות ולשדרג את המשקה בתוספות אישיות כגון סירופ שוקולד לבן, מנת ויסקי או אייריש קרים ואף פיזור אגוזים מסוכרים מעל הקצפת.
על מנת להבטיח כי תזכו ליהנות ממשקה מוקה עשיר ואיכותי חשוב לעשות שימוש בחומרי גלם איכותיים ביותר ולבחור בתערובת קפה בעלת אחוז גבוה של ערביקה, סירופ או אבקת שוקולד איכותית וכן קצפת איכותית ועשירה. לאוהבי קפה הברד מביניכם, אתם יכולים לשלב את הטעמים המופלאים של המוקה עם בלנדר וקרח – והרי לכם קפה ברד משובח!
אולי יעניין אותך גם: כיצד שינויי האקלים משפיעים על גידולי הקפה?