מקיאטובדומה למשקאות קפה אחרים כגון אספרסו, קפוצ'ינו וקפה לאטה – גם מקיאטו הוא משקה קפה פופולרי שמקורו באיטליה והוא מבוסס על אספרסו איכותי.

למשקאות הקפה הנפוצים קווים משותפים רבים עם המקיאטו וביניהם גם הבלבול אודות הרכבו וצורת ההגשה המדויקת של קפה מקיאטו.

כאמור, מקורו של קפה מקיאטו הוא באיטליה ומקור שמו הוא בביטוי האיטלקי קפה מקיאטו שפירושו בפשטות הוא קפה מוכתם או מסומן. שמו של המשקה הוא למעשה תיאור מדויק למדי שלו, קפה מקיאטו קלאסי הוא מנת מנת אספרסו מוכתמת במעט חלב, בדרך כלל ככפית חלב בלבד.

בעבר, כאשר הבריסטות רצו לסייע למלצרים להבדיל בין אספרסו רגיל למקיאטו הוא קראו לו "מסומן" ועל כן בין היתר השימוש בשם.

כיום קפה מקיאטו מוגש במגוון גרסאות, בדומה למשקאות קפה אחרים וביניהן הגרסה הפופולרית של מנת אספרסו מוכתמת בקצף חלב חם. ישנן גם גרסאות המוכתמות בחלב קר או בכמות גדולה יותר של חלב.

בלבול נוסף נוצר בין קפה מקיאטו ללאטה מקיאטו– שהוא למעשה סוג של קפה לאטה, כאשר ההבדל המשמעותי בינו לבין לאטה מקיאטו הוא כמות החלב.

בלאטה מקיאטו הדגש הוא על הקפה עם כמות פחותה של חלב או כמות רגילה של חלב אולם רק עם "כתם" של חלב מוקצף ולא שכבה עבה כמקובל בקפה לאטה.

אם הנכם נמנים על אוהבי קפה מקיאטו סביר להניח שבעת ההזמנה בארץ או בכל מקום בעולם, תרצו להסביר למלצר בדיוק למה כוונתכם, שכן אחרת לא ניתן לצפות איזה משקה קפה תקבלו.

הכנת מקיאטו קלאסי בבית

כאמור, במקיאטו הדגש המרכזי הוא על הקפה. בין אם תבחרו להכין מנה בודדה או כפולה של אספרסו – חשוב שיהיה זה אספרסו איכותי ומדויק. על מנת להבטיח כי מנת האספרסו שתכינו תהיה איכותית, חשוב לבחור בתערובת קפה משובחת שנטחנה קרוב ככל הניתן להכנת הקפה.

ככלל, ניתן לומר שככל שאחוז פולי הערביקה בתערובת גבוה יותר – כך תיהיה התערובות משובחת ויקרה יותר, אולם קיימות היום מגוון רחב של תערובות קפה לאספרסו באיכות גבוהה במכילות מגוון רחב של פולי קפה איכותיים.

וודאו כי הנכם בקיאים בהכנת אספרסו על מנת להבטיח כי המקיאטו שתכינו יהיה משובח וטעים. אם אינכם בטוחים כיצד להכין אספרסו איכותי תוכלו בקלות למצוא את המידע הדרוש באתר.

לאחר שתכינו את האספרסו, תוכלו לגשת למלאכת חימום החלב. אם אתם חובבי מקיאטו קלאסי המוכתם בכפית חלב חם בלבד, תהליך חימום החלב הוא פשוט ומהיר ותוכלו לעשות זאת בכד החלב, או אפילו בכוס קטנה במיקרוגל. חשוב לחמם את החלב היטב, אך לא לשרפו.

במידה ואתם מעוניינים להכתים את האספרסו בקצף חלב, מזגו כמות קטנה של חלב לכד החלב (למרבה הצער לא תוכלו להקציף כמות של כפית בלבד ועל כן מומלץ שתכינו מנה נוספת של קפוצ'ינו למי שנמצא בבית), חממו אותו היטב באמצעות פיית הקיטור ולקראת סיום החימום הוציאו מעט את הפייה כך שרק ראשה יישאר בתוך החלב, הקציפו מעט והכתימו את הקפה בכפית קצף.

שיווק וקידום: omedia.co.il | תנאי שימוש| זכויות היוצרים שייכות לבעל האתר – אין לעשות שום שימוש בתוכן ללא אישור מראש ובכתב