מקציף חלב הוא אחד האביזרים הנלווים החשובים ביותר לחובבי קפה שרוצים לשתות קפה עשיר ואיכותי מעבר לאספרסו הקלאסי ונטול החלב.
עם ההתפתחות האדירה בשוק הקפה בישראל, כאשר חובבי קפה רבים הפכו מומחים לעניין עם ידע לגבי סוגי פולים, רמות קלייה וטחינה ומגוון מכונות קפה שנמכרות לציבור, ניתן למצוא כמה סוגים של מקציפי חלב. מקציף חלב הוא הכלי הנחוץ להשגת חלב קרמי ועשיר עם הקצף האופייני לבתי קפה ומסעדות.על מנת להקציף חלב למעשה מתבצע תהליך שבו מחדירים אל החלב אוויר כך שהוא הופך לקרמי ומוקצף בצורה אידיאלית לקפוצ'ינו ומשקאות קפה אחרים עם חלב.
לקבלת תוצאות אופטימאליות החלב מוקצף חם או שהוא עובר חימום על המקום בעזרת מקציף חלב מקצועי כדוגמת קפוצ'ינטור אוטומטי או חצי אוטומטי.נסקור את הסוגים העיקריים שניתן לרכוש בקטגוריה של מקציף חלב.
Twisterpro
מקציף חלב פופולארי נוסף עונה לשם Twisterpro, ואחראית לו חברת Twister. הייחוד שלו הוא ביצוע מלאכת החימום וההקצפה בשיטת האינדוקציה החדישה (השראה מגנטית) וללא גוף חימום. באמצעות המקציף ניתן לבצע הקצפה למשקאות קפוצ'ינו, קפה לאטה, שוקו וכיוצא בזה.
המכשיר מאפשר לבצע הקצפה של שתיים ועד חמש כוסות, כאשר משך ההקצפה המקסימלי עומד על דקה וחצי – פרק זמן הנחשב לנמוך בצורה משמעותית מאשר מרבית הדגמים של מקציפי חלב המוצעים כיום בשדה המשחק.
מבחינת תחזוקה, יתרון מרכזי של מקציף חלב מדגם Twisterpro הוא שכלי ההקצפה ניתן להפרדה מיחידת החשמל המרכזית, ולכן ניתן לשטוף אותו במהירות בכיור או באמצעות מדיח כלים – ללא חשש מנזקי החשמל או מהרס המכשיר. בנוסף, על מנת לשמור על ניקיונו של החלב המוקצף כולל המכשיר מכסה ייעודי שקוף, כאשר המבנה שלו מבטיח גם בידוד מירבי לבין החלב לבין גוף מכשיר ההקצפה עצמו.
נפח מיכל ההקצפה עומד על חצי ליטר. מבחינת מידות, הרי שקוטר הבסיס של המכשיר הוא 17.5 ס"מ, בעוד גובהו הכולל 20.5 ס"מ.
מקציפלא
זהו מקציף חלב בסיסי והנפוץ ביותר, בעיקר בקרב חובבי קפה מתחילים או מטבחים שלא משקיעים יותר מדי בקפה עשיר וקרמי. המקציף עובד עם סוללות רגילות והוא למעשה מוט ארוך עם עיגול מכבל מתכתי בקצה. המקציף פשוט רוטט בקצב גבוה בתוך כוס / מיכל חלב (רצוי חם) ובכך מקציף אותו. הקצף הא ברמה סבירה ולא כמו בבתי קפה.מקציף חלב ידני קלאסי
זהו מקציף חלב קלאסי שפועל בצורה ידנית ומפיק קצף איכותי, האיכותיים שביניהם לרוב יהיו שייכים ליצרנים שונים ובגדלים שונים לפי כמויות החלב.
מדובר למעשה על מיכל מתכת או פלסטיק פשוט שאליו מכניסים חלב חם, המכסה כולל מוט דחיסה ורשת מתכת/פלסטיק, פשוט מפמפמים את החלב למעלה ולמטה ובכך מקציפים אותו לרמה טובה. בסיום מוזגים לכוס הקפה. מקציף חלב איכותי בסגנון זה צריך להכיל פתרון למניעת הידבקות של חלב חם לשוליים – טפלון או נירוסטה למשל.כד הקצפה חשמלי
מוצר פשוט, נוח ונפוץ של מקציף חלב. כד חשמלי המגיע בכמה גדלים שונים, כד ההקצפה מחמם את החלב לטמפרטורה של כ-65 מעלות, מקציף אוטומטית ומפסיק לאחר כ-2 דקות פעולה. הקצפה איכותית ללא מאמץ, יש גם מקציפים חשמליים המאפשרים הקצפת חלב קר. כיום אפשר למצוא מקציף חלב מובנה בתוך ספל קפה חשמלי.
מקציף מקצועי על קיטור
הסוג הטוב ביותר של מקציף חלב, מכין קצף כמו בבתי קפה. מדובר על צינור שמחובר למכונת קפה ובעזרת קיטור בלחץ מחמם את החלב ומקציף אותו בצורה משובחת. אפשר לחבר גם קפוצ'ינטור שבעזרת צינורית מעביר את החלב ממיכל נפרד דרכו ומקציף ישירות עם הקיטור.