מקציף חלב הוא אביזר חובה לכל חובב קפה, על מנת לקבל קפוצ'ינו משובח, לאטה אמיתי וכל קפה עם חלב ברמה הגבוהה ביותר תזדקקו לאביזר הקצפה.
יש מגוון אביזרים להקצפת חלב בשוק, החל ממקציפים פשוטים וקטנים, קנקנים ידניים, מקציפי קיטור במכונות קפה וקנקני הקצפה חשמליים. כמו כן קנקן הקצפה יכול להיות פשוט כד שבתוכו מקציפים את החלב או ששומרים בו את החלב המוקצף. אין ספק כי קנקן הקצפה מהווה את אחת הדרכים היעילות והנוחות להשיג חלק מוקצף משובח ביותר.קנקן הקצפה ידני
זהו הסוג הבסיסי והקלאסי של קנקן הקצפה, יש קנקנים בגדלים שונים של 2 כוסות, 4 כוסות ומעלה. גודל הקנקן נמדד על פי מספר כוסות או בכמות הנוזל שנכנסת לתוכו.
קנקן הקצפה ידני מורכב משני חלקים, כד הקצפה ממתכת או פלסטיק עם ידית אחיזה בצד ומכסה מיוחד הכולל מוט דחיסה ורשת.מוזגים חלב, רצוי חם, אל הקנקן, מניחים את המכסה ומתחילים להוריד ולהעלות את מוט הדחיסה (לפמפם את החלב), כך חודר אוויר לנוזל והוא הופך למוקצף, קרמי ועשיר. כעת ניתן למזוג את החלב המוקצף ישירות לכוס שבה כבר יש אספרסו או קפה אחר מוכן או לכד הקצפה מנירוסטה שבו שומרים את החלב.
קנקן הקצפה חשמלי
זהו הסוג החליפי של הקנקן הידני, הגדלים של קנקנים אלו דומים לידניים אך לרוב קטנים יותר (מתאימים לכ-1-2 כוסות).מדובר על קנקן הקצפה בעל גוף חימום חשמלי פנימי, פועל על סוללות או חיבור ישיר לחשמל, ידית אחידה ומכסה.
קנקן הקצפה כזה מחמם את החלב לכ-65 מעלות וכמו כן מאפשר לרוב הקצפה ללא חימום החלב. ההקצפה נעשית באמצעות בוחשן פנימי (נשלף לרוב לצורך ניקוי) שמסתובב באמצעות מנוע חשמלי קטן.ההקצפה אורכת כ-2 דקות וברוב המוצרים היא מפסיקה אוטומטית כדי למנוע שריפה לש החלב או שפיכה שלו מחוץ לדפנות הקנקן.
קנקן הקצפה חשמלי מפיק חלב מוקצף איכותי, קרמי ועשיר בתהליך קל ונוח במיוחד, ללא עבודה ידנית של המשתמש. לצד קנקן הקצפה ידני שני המוצרים מהווים פתרון איכותי ויעיל למשתמש ביתי שרוצה קצף מעולה להפקת קפה מקצועי לעצמו ולאורחים.כמו כן, כיום ניתן להשיג קנקן הקצפה חשמלי הפועל בשיטת אינדוקציה (ללא גוף חימום) וגם מקינטות שמאפשרות הקצפה תוך כדי חליטת הקפה להכנת קפוצי'נו / לאטה מהירה ופשוטה.