אם כבר רכשתם מכונת קפה איכותית הפועלת על בסיס פולי קפה טריים או קפה טחון ואפילו אם אתם מכינים קפה במקינטה, פילטר או כל שיטה אחרת, כדי להשיג תוצאות מעולות וטעם עשיר במיוחד חשוב לקנות את הקפה הנכון והמתאים.
טרם הקנייה של קפה חשוב להכיר את הזנים, את הסוגים השונים ואיך לקנות בצורה הטובה ביותר. קפה הוא עולם ומלואו של טעמים, מורכבויות, ארומה וכן הלאה, לכן חשוב לדעת להיות צרכני קפה טובים.למרות הפופולאריות העצומה של שתיית קפה, מרבית האנשים יודעים מעט מאוד אודותיו בפועל, טיפים לקנייה נכונה של קפה יעשו את ההבדל בין כוס קפה איכותית ועשירה לבין כוס בינונית בלבד, זאת לצד חליטה נכונה, שימוש בציוד איכותי וכדומה.
הכירו את הזנים
הבסיס לקנייה נכונה של קפה הוא להכיר את הזנים המרכזיים בתעשיית הקפה.את כל תערובות הקפה מכינים משני זני קפה, הערביקה האיכותי והרובוסטה הזול יותר, הנפוץ יותר מבחינת גידול ובעל תכונות של חמיצות גדולה יותר, טעם מריר וקרמה עשירה.
ברוב המקרים של רכישת קפה מבתי קלייה או חנויות קפה מתמחות תוכלו למצוא תערובות המכילות אחוזים שונים של ערביקה ורובוסטה ושילוב של סוגים שונים של זני הפולים הללו – למשל שילוב פולים ממדינות שונות – תמיד אחוז הערביקה צריך להיות הגבוה מבין השניים באופן משמעותי.טיפים לקנייה נכונה של קפה עבור משתמשים מתקדמים יותר הם להכיר את הסוגים השונים של פולי הקפה – בתוך כל זן יש סוגים שונים על פי אזורי גידול, מאפיינים וכן הלאה. אלו דקויות שמציעות עושר מרתק ומורכב.
זמן הקלייה
כאשר רוכשים קפה מחנות קפה מקצועית או מבית הקלייה ישירות, חשוב להקפיד לשאול תמיד מתי הוא נקלה. ישנן תפיסות שגויות רבות לגבי כיצד לשפוט את רמת הטריות של הקפה ולקבוע את הזמן האופטימאלי לשתייתו במצב שיא.באופן כללי, אידיאלי לשתות קפה כמה ימים לאחר קלייתו, כך הוא סיים את התהליך ההכרחי לאחר הקלייה ומבחינת טעם וארומה הוא נמצא בשיא. כאשר חשוב לרכוש קפה קלוי טרי וגם כזה שנשמר בתנאים נאותים של לחות נמוכה, רצוי במיכל אטום. עד 10 ימים לאחר הקלייה הקפה נמצא בשיאו ומציע את החוויה השלמה ביותר בעת השתייה.
לקנות טרי ולקלות בבית
עבור מקצעוני קפה אמיתיים וחובבים מושבעים שלא מוותרים על העושר והמורכבות של הקפה שלהם, הטיפ הכי טוב הוא לקנות את פולי הקפה טריים ולא קלויים ופשוט לקלות בבית כמות קטנה בכל פעם.הקלייה צריכה להיעשות בתנאים נכונים ובאופן כללי באמצעות קולי קפה איכותיים המציעים סביבה אופטימאלית לקליית כמות ביתית של קפה. מכונות לקליית קפה בבית מספקות קלייה אחידה, באמצעות מנגנוני סיבוב מתקבלת קלייה אחידה ומדובר על מכשור מתקדם טכנולוגית לנוחות שימוש מירבית.
קפה טחון – טרי ובכמויות קטנות
כאשר קונים קפה קלוי וטחון לשימוש במכונת קפה או בשיטת חליטה אחרות, מומלץ מאוד לקנות רק קפה טרי כפי שהוסבר קודם וגם לרכוש כמויות קטנות בכל פעם. לקבלת קפה משובח ואיכותי ביותר עדיף ללכת לחנות או לבית הקלייה פעם בשבוע או שבועיים מאשר לקנות כמות גדולה אחת לתקופה ולקבל קפה שכבר עבר את השיא והחל לאבד טעם וארומה.קפה טרי מבתי קלייה וחנויות מתמחות
רצוי בהחלט לרכוש קפה מבתי קלייה מקצועיים ומנוסים או מחנויות מתמחות רבות הפועלות בישראל. כך תבטיחו מוצר טרי ואיכותי עם מגוון אפשרויות.העשרת טעמים – לנסות מגוון תערובות
מעבר להיבטים טכניים של טיפים לקנייה נכונה של קפה, חשוב לנסות כל הזמן תערובות מגוונות ושונות של קפה. פולים מאזורים שונים, מותגי פרימיום לעומת קפה איכותי וזול יותר, שילובים בין הזנים וסוגים שונים בתוך הזנים וכן הלאה.
אולי יעניין אותך לקרוא גם:
פנקו את עצמכם בקפה במגוון צבעים
ההיסטוריה של הקפה – מה מקורו של הקפה? ואיזה דרך עשה עד שהגיע לקפסולות?