אוהבי קפה בכל העולם מוכנים להישבע בכוס הקפוצ'ינו שלהם ובתי קפה מנהלות מלחמה של ממש על מנת להוכיח שאצלם תמצאו קפוצ'ינו באיכות שטרם הכרתם.
לכאורה, נדמה כי מדובר במשקה קפה פשוט להחריד, אולם כל אוהב קפה יספר לכם שמציאת כוס קפוצ'ינו מושלם איננה משימה פשוטה.קפוצ'ינו הוא למעשה משקה קפה המורכב מאספרסו, חלב חם וקצף חלב – נשמע פשוט? אניני הטעם לא יסכימו. הכנת כוס קפוצ'ינו איכותית דורשת דיוק רב הן בהכנת האספרסו, הן בהרתחת החלב בדרך הנכונה והן בשילוב המרכיבים.
אולם מאין מגיע המשקה הייחודי שסחף אחריו את כל העולם? מקור השם קפוצ'ינו מגיע מצבע גלימותיהן של מסדר הנזירים קפוצ'ין, השייך לכנסיה הקתולית, שתואם את צבעי המשקה האהוב.את משקאות הקפוצ'ינו הראשונים החלו להכין באיטליה, שהיא גם ארץ מולדתו של האספרסו. לאחר שהופיעו בשוק מכונות האספרסו החדישות לאותה התקופה ונפוצו באספרסו ברים המקומיים בתקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה.
הוספת החלב הרותח למשקה האספרסו הפופולרי הפכה ללהיט של ממש ובשנות ה-50 של המאה ה-20 הפך הקפוצ'ינו למשקה קפה פופולרי כמעט כמו האספרסו.לתפוצתו בעולם סייעה העובדה כי טעמו של האספרסו היה חזק ומר במיוחד והוספת החלב אפשרה לדלל את טעמו ולהעניק לו מרקם קטיפתי ומפנק.
קפוצ'ינו התחבב במיוחד על תושבי בריטניה שכן אלו נהגו להוסיף חלב לקפה מאז ומעולם, ובמהרה גם תפס את קהל אוהבי הקפה האמריקאים שראו במשקה שדרוג מפנק של הקפה אותו נהגו לשתות קודם לכן.הכנת קפוצ'ינו טעים ואיכותי
כאמור, המרכיב הבסיסי והעיקרי בדרך למשקה הקפוצ'ינו הוא מנת אספרסו טרייה ואיכותית. את האספרסו נהוג להכין מתערובת פולי קפה המכילה במרבית המקרים שילוב של שני זני הקפה הפופולריים ביותר הלוא הם הערביקה והרובוסטה.
פולי קפה הערביקה נחשבים למשובחים מבין זני הקפה ותערובות אספרסו איכותיות מכילות אחוזים גבוהים מזן זה, מנגד זן הרובוסטה נחשב לנחות מהערביקה אולם אחוזי הקפאין בו גבוהים יחסית ועל כן נוטים להוסיפו לתערובות שונות של קפה.לאחר שהכנתם מנה איכותית וטרייה של אספרסו, תוכלו לעבור לשלב המרכזי בהכנת המשקה – הרתחת החלב. ישנה דרך נכונה לחמם את כד החלב על מנת להבטיח טמפרטורה נכונה ויצירת קצף יציב בעל מרקם קטיפתי מושלם.
ודאו כי המכונה התחממה כראוי וכי פתח הקיטור נקי, מלאו את כד החלב בכמות מספקת של חלב (אולם לא יותר משלושת-רבעי הכד), הכניסו את פיית הקיטור אל תחתית הכד והפעילו את הקיטור. שמרו יד אחת נוגעת בעדינות בכד כך שתוכלו לחוש בחומו של החלב המתחמם. כאשר החלב מתחמם מקמו את פיית הקיטור כך שרק קצה יהיה בתוך החלב, בצעו זאת בזהירות שכן אם תוציאו את הפייה יתר על המידה סביר להניח שתזכו בהשפרצה הגונה של חלב חם. בשלב זה תשמעו את צליל ההקצפה המוכר של החלב. עקבו בתשומת לב אחר התחממות וקצף החלב על מנת להבטיח שלא ישרף. לאחר שהחלב מוכן, עליכם למזוג את החלב הרותח מעל מנת האספרסו כך שיבצר קצף בעובי של כשני סנטימטרים. בניסיונות הראשונים תוכלו להיעזר בכף עמה תחסמו את זרימת הקצף בתחילת המזיגה ובעזרתה תשחררו את הקצף רק כאשר הגעת לטווח הרצוי.אולי יעניין אותך גם:
האם קפה יכול לסייע בהצלת כדור הארץ?
Coffee Time: מחקרים בדקו מתי במהלך היום כדאי לשתות קפה
התפתחות תרבות הקפה בישראל – מאז ועד היום