מטחנת קפה היא אביזר נלווה שהוא ממש בגדר חובה עבור חובבי קפה שרוצים להפיק את הטוב ביותר. הטריות של טחינת פולי הקפה הקלויים היא חשובה במיוחד להפקת קפה משובח, מלא בטעמים, ארומה ועומק, הטחינה במקום חשובה יותר מאשר קלייה עצמית של הקפה ולכן מומלץ קודם להצטייד במטחנת קפה איכותית ורק אז להתחיל להיכנס לעובי הקורה של קלייה עצמית.
אופן טחינת הקפה
יש סוגים רבים של מטחנות קפה – ביתיות, מסחריות ותעשייתיות, פשוטות וזולות ומקצועיות ויקרות. יש חשיבות לאופן טחינת הקפה והמוצרים הזולים יותר פועלים בשיטה פחות אידיאלית לעומת היקרות והמקצועיות יותר.
מטחנת קפה יכולה לטחון את הקפה באמצעות להבים שטוחים – הלהבים מסתובבים בדומה למעבד מזון קטן ופשוט טוחנים את הפולים. טחינה כזו יוצרת חום שעלול לספק קפה טחון עם טעמים שרופים ואובדן של מאפיינים חשובים.לחלופין, מטחנת קפה מקצועית פועלת באמצעות סכינים קוניות (בצורת קונוס) או עם דיסקיות, כך הקפה נטחן באופן אחיד בהתאם לרמת הטחינה שנבחרה, אין חימום של הקפה הנטחן והסיבובים איטיים יותר.
מומלץ מאוד בכל מקרה לטחון קפה שיספיק לשימוש המיידי ולא לשמור קפה טחון, בשביל זה בדיוק קניתם מטחנת קפה הרי!רמת הטחינה
כאשר מדובר על הכנת קפה מקצועית ואיכותית רמת הטחינה היא מרכיב קריטי במכלול הנושאים שיוצרים כוס קפה מושלמת. לסוגי קפה שונים ולמכשירי הכנה שונים יש דרגות טחינה אופטימאליות שנעות החל מטחינה גסה לקפה פילטר למשל, טחינה בינונית למקינטה ומכונות אספרסו ועד טחינה עדינה מאוד לקפה שחור.
חשוב להקפיד לרכוש מטחנת קפה עם כמה רמות טחינה כך שיהיה אפשר להפיק קפה טחון שמתאים בדיוק לצרכים.סוגי מטחנות קפה
בתחום של מטחנות קפה ביתיות יש כמה סוגים נפוצים, החל ממטחנות פשוטות שעלותן מאות שקלים בודדות ועד מטחנות מקצועיות שעולות מעל 1,000 ש"ח.
- להבים: הסוג הפשוט והזול כאמור, טחינה לא אחידה וגסה יותר, עלול להיווצר חום רב מדי בתהליך.
- דיסקיות: שטוחות או קוניות, טחינה מדויקת ברמות שונות, ללא חימום, מקצועי יותר.
- מטחנות במכונות אוטומטיות: במכונות קפה אוטומטיות רבות יש מטחנת קפה מובנית שלרוב פועלת על דיסקיות והן יחסית איכותיות.
ישנם מאפיינים נוספים וחשובים לגבי מטחנת קפה וחשוב לבחור מוצר מתאים ואיכותי לקפה משובח ושימוש ארוך טווח.
ראו גם: