הבהרה: קופי ברייק אינה משווקת או מייבאת את המוצר הנוכחי. עמכם הסליחה.
צורות ההכנה הנפוצות של קפה פילטר הן בעזרת קנקן פילטר ידני (פלאנג'ר / פרנץ' פרס) או באמצעות מכונה חשמלית. קפה פילטר הוא הקפה הנפוץ בארה"ב, במדינות סקנדינביות ועוד.
מיצוי פשוט וסינון הקפה הטחון
השם קפה פילטר מרמז על תהליך ההכנה הפשוט של סגנון קפה זה. באמצעות פילטר, או מסנן בעברית, מסננים את הקפה הטחון מהמים ונשארים עם קפה צלול וחזק שניתן למזוג לכוסות.קפה פילטר שותים נקי כמו שהוא, בתוספת סוכר או ממתיקים אחרים וכן עם חלב רגיל, חם או מוקצף.
ניתן להשתמש בקפה הפילטר כקפה בסיסי או כבסיס למשקאות קפה אחרים דוגמת קפוצ'ינו, הפוך, לאטה וכן הלאה – עבור חלקם יש צורך במקציף חלב כמובן.תהליך ההכנה של קפה פילטר
השיטה היא כאמור מאוד פשוטה, לוקחים את המנה הרצויה של קפה קלוי וטחון (תמיד עדיף טחינה טרייה כמה שיותר) – כאשר רמת הטחינה לקפה פילטר צריכה להיות בינונית כדי לאפשר מיצוי אידיאלי של הקפה – מכניסים למיכל של קפה פילטר, למכונה או מניחים בנייר פילטר ייעודי שנמצא בתוך משפך ואז שופכים מים או נותנים למכונה למצות את הקפה בעצמה. בהתאם לשיטה הכנת הקפה, תוך כמה דקות יש קפה מוכן וצלול – כאשר בקנקן פילטר רגיל יש ללחוץ על מוט הדחיסה או רשת הסינון כלי מטה.
מכשירים להכנת קפה פילטר
שיטות ההכנה המרכזיות של קפה פילטר הן:- קנקן פילטר / פלאנג'ר / פרנץ' פרס: פשוט שופכים את המים והקפה הטחון למיכל הזכוכית (זכוכית מאפשרת שמירה על החום), לאחר כמה דקות של מיצוי מכניסים את מוט הדחיסה עם רשת הסינון ודוחפים כלי מטה עד שיש הפרדה בין הקפה הנוזלי לשאריות הקפה.
- מכונת פילטר: מכונה חשמלית עם מיכל מים ומקום ייעודי להכנסת הקפה הטחון, המים הרותחים מטפטפים דרך הקפה אל קנקן שנמצא בתחתית המכונה, כך מתקבל מיצוי איטי ואיכותי של הקפה עד למילוי הכד או הגעה לכמות הרצויה.
- נייר פילטר: שיטה עם יותר עבודה, הקפה מונח בנייר קפה פילטר מיוחד שמונח בתוך משפך, שופכים בעדינות ובאיטיות מים רותחים עד לכמות הרצויה.
קפה פילטר מוכן ללא לחץ מים, בטמפרטורות נמוכות יותר ומפיק קפה פחות ממוצה ולכן רבים מעדיפים אותו.
אולי יעניין אותך גם:
כיצד משבר הקורונה השפיע על תעשיית הקפה?