משקאות הקפה השונים זוכים לפופולריות רבה בקרב אנשים בעולם כולו מזה מאות שנים, לאורך השנים אומצו משקאות קפה שונים על ידי מדינות שונות, שזכו לאין ספור עיבודים עד שמקורם התטשטש לחלוטין. כזה הוא המשקה הפופולרי קפה אמריקנו.
השם קפה אמריקנו ניתן במקור לאחר מלחמת העולם השנייה באירופה, כאשר חיילי צבא ארצות הברית נהגו להוסיף למשקה האספרסו הפופלרי מים על מנת לדמות את המשקה המקומי לקפה שאהבו בבית.
האספרסו שניחן בטעם חזק וכמות קפאין גבוהה במיוחד לא תאם את טעמם של החיילים האמריקאים שנהגו לדללו במים חמים וכך זכה המשקה לשם אמריקנו, שפירושו באיטלקית "אמריקאי".לאורך השנים זכה המשקה למגוון רחב של וריאציות, שלעיתים נקראות בטעות אמריקנו. הדוגמה הנפוצה ביותר לכך הוא המשקה הנקרא Long Black שעל אף שמרכיביו זהים לאמריקנו צורת הכנתו הפוכה לחלוטין – המים החמים נמזגים ראשונים ומעליהם נמזגת מנה בודדת או כפולה של אספרסו.
צורת הכנה זו דומה מאוד בטעם ובמראה לאמריקנו, אך שומרת על הקרמה של האספרסו – הלוא היא הילת הקצף היוקרתית שצפה על פני האספרסו.משקה נוסף שלא אחת זוכה לשם אמריקנו הוא האיטליאנו, שהוא יחס זהה של אספרסו ומים.
כיום השם אמריקנו מתייחס על פי רוב למשקה קפה המכיל יחס כלשהו בין אספרסו למים רותחים – אך אל תופתעו אם תבקשו אמריקנו בחו"ל ותקבלו משקה שונה מזה שהתרגלתם לשתות בבית.הכנת קפה אמריקנו
מכיוון שקפה אמריקנו מבוסס על מנה בודדה או כפולה של אספרסו, הכנתו דורשת תחילה הכנת מנת אספרסו. על מנת להכין אספרסו משובח בבית תזדקקו לתערובת קפה איכותית, מכונת אספרסו טובה ומספר דקות.
מרבית תערובות הקפה המיועדות להכנת אספרסו הינן שילוב של זני הקפה הפופולריים ערביקה ורובוסטה.זן הקפה ערביקה נחשב למשובח בין השניים ואילו הרובוסטה נחשב לבעל אחוז הקפאין הגבוה מביניהם. תערובת קפה איכותית תכיל אחוז גבוה יותר של פולי ערביקה ולעיתים תשלב גם זני קפה נוספים.
מידת הקלייה של פולי הקפה איננה אחידה לצורך הכנת אספרסו והבחירה היא עניין של טעם אישי, בהכללה ניתן לומר שקלייה ארוכה יותר מעמיקה את טעמי הקפה ומעניקה לקפה טעם דומיננטי ואילו קלייה בהירה יותר מפיקה טעמי קפה עדינים יותר. קפה אמריקנו מורכב ממנה בודדה או כפולה של אספרסו, אותו תכינו בעזרת מכונת האספרסו הביתית ומעליה נמזגים מים רותחים הישר ממכונת הקפה. נהוג למזוג בין 30 ל-470 מ"ל מים רותחים מעל מנת האספרסו הטרייה, בהתאם לטעמכם האישי ולעוצמת הטעם אותה אתם מעוניינים לקבל.כמו כן, בישראל רבים נוהגים להוסיף לאמריקנו כף של חלב חם או קצף מכד החלב המוקצף.
אולי יעניין אותך לקרוא גם:
קפה וסוכרת – מחקרים בדקו את הקשר שבין סוכרת לקפה – התוצאות הדהימו גם אותנו