• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

משקה אספרסו

אספרסומי מאתנו לא נהנה מריחו המשכר של אספרסו טרי על הבוקר? גם אם אספרסו הוא לא הבחירה האישית בתפריט הקפה, אין אוהב קפה שלא מתמכר בקלות לריחו של המשקה הפופולרי.

למעשה, למי שאינו יודע, אספרסו הוא איננו סוג קפה מסויים אלא שיטת הכנת קפה ייחודית שמבוצעת על ידי שימוש במכונת אספרסו שגרסאותיה הראשונות הומצאו עוד בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20.

עד היום לא הוכתר באופן חד משמעי ממציאו של המשקה אולם דרך הכנתו מתועדת בקרב ממציאים צרפתים, איטלקים וגרמנים כבר מתחילת המאה ה-19.

בתחילת המאה ה-20 הפך האספרסו למשקה פופולרי במיוחד באיטליה וזאת בזכות הפיקוח על מחירי הקפה באותה העת, המשקה הוגש כנהוג היום באספרסו ברים מקומיים וצריכתו נעשתה על פי רוב בעמידה לצד הבר – שכן שתיית המשקה בעמידה היווה תנאי לפיקוח על מחירי הקפה.

מאוחר יותר, באמצע המאה ה-20 התפשט המשקה הפופלרי ומצא את דרכו ליתר אירופה, בריטניה ואפילו ארצות הברית. אם כי ראוי לציין שתפוצתו בארצות הברית נזקפת בעיקר להמצאת משקאות הקפוצ'ינו והלאטה שמבוססים על אספרסו והתאימו במיוחד לטעמם של הבריטים והאמריקאיים.

כיום, קשה לדמיין את חיינו ללא המצאת מכונת האספרסו והיא מוצר פופולרי בבתיהם של מליוני אוהבי קפה בעולם כולו.

כיצד מכינים אספרסו איכותי?

כאמור, השם אספרסו מציין את שמו של המשקה שמאופיין בשיטת הכנה מסויימת ואינו מחייב למעשה לסוג מסויים של פולי קפה. את האספרסו ניתן להכין מכל סוג של פולי קפה, תערובת פולים או רמת קלייה. עם זאת ישנם שני זני קפה הנחשבים לפופולריים ביותר לצורך הכנת קפה בכלל ואספרסו בפרט.

קפה ערביקה שמקורו באתיופיה ותימן נחשב לזן הקפה הראשון ולא אחת מתייחסית אליו כאל זן הקפה המשובח והטעים ביותר, לצידו קפה הרובוסטה שמקורו באפריקה הנחשב לנחות מהערביקה, אולם הוא ניחן בכמות קפאין גבוהה מזו של הערביקה דבר המקל על גידולו וטיפוחו של הזן.

במרבית המקרים, על מנת להבטיח אספרסו איכותי וטעים נבחר בתערובת פולי קפה המכילה אחוז גבוה יחסית של ערביקה בשילוב עם רובוסטה וזני קפה נוספים.

מידת הטחינה מהווה גם היא מרכיב עיקרי בהכנת כוס אספרסו מושלמת – קפה המיועד לאספרסו נטחן דק במיוחד על מנת לאפשר מיצוי מקסימלי במכונת הקפה. אם אינכם מחזיקים בביתכם מטחנת קפה, תוכלו לבקש שיטחנו עבורכם את הפולים במרבית המקומות המוכרים פולי קפה, חשוב לציין בפני המוכר שהטחינה מיועדת לצורך הכנת אספרסו, על מנת להבטיח שתקבלו קפה טחון במידה הנכונה.

לאחר שבחרתם בתערובת הקפה המתאימה ודאגת לטחינה נכונה של הקפה – הכנתו של אספרסו מושלם איננה משימה מורכבת. חשוב לחמם את מכונת הקפה מבעוד מועד ולהבטיח כי המים נמצאים בטמפרטורה סביב ה-90 מעלות.

כעת, כל שנותר לעשות הוא למקם בשקע המיועד לקפה 7 גרם, עבור כל כוס, מהתערובת הנבחרת (במרבית מכונות הקפה גודל השקע מיועד בדיוק לכמות הדרושה וכל שעליכם לעשות הוא למלא אותו עד תום), לדחוס קלות את האבקה ולמקם את הידית בצורה בטוחה במקום המיועד.

לסיום מקמו את הכוס המיועדת מתחת למשפך ולחצו על כפתור המים – תנו לקפה לזרום אל הכוס למשך 20-25 שניות ושתו בהנאה.

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס