• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש

לא כולם מודעים לכך, אבל הקפה שאנחנו מכירים עובר שינויים והתפתחויות כמעט מדי שנה. פתאום הצרכן מחפש בנרות אחרבריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש הקפה המשובח, כשגם שאלות לגבי מקורות הקפה ואופן הכנתו מועלה חדשות לבקרים. בתנאים האלה הפקת, ייצור והפקת הקפה הפכה למקצוע של ממש, רבים יגידו אף לאומנות.
בריסטה, הלא הוא מוזג הקפה, מקבל פתאום מעמד נשגב יותר מאשר בשנים עברו: מה שבא לידי ביטוי גם באופנים שונים בהם אפשר להעריך את המוזג המשובח.

לא סתם עוד כוס קפה

הכנה של כוס קפה אינה מורכבת יותר מדי. סביר להניח שכל אחד ואחת מכם עושה זאת באופן תדיר, אולי אפילו כמה פעמים ביום. עם זאת, כאשר אנחנו מדברים על קפה מהטופ של הטופ, אנו נכנסים לעולם חדש. את מלאכת הפקת הקפה המשובח, ורצוי שגם היצירתי, מבצעים אנשים המוגדרים כ"בריסטות". והמקצוע הזה, תאמינו או לא, נמצא בעלייה מטאורית בעולם בשנים האחרונות.
על פי ההגדרה הבסיסית, המונח "בריסטה" (המגיע אלינו מהשפה האיטלקית) מתייחס למוזג שההתמחות שלו היא הכנה של משקאות קפה, במיוחד בעזרת מכונות האספרסו למיניהן. בהקשרים רבים מעניקים את התואר "בריסטה" רק למי שהוכיח מיומנות גבוהה במיוחד בהכנת הקפה, המצריכה ידע טכני ועיוני רב.

על המוזג המושלם להכיר את ההיסטוריה של הקפה, את התכונות של פולי הקפה וחומרי הגלם, ללמוד על מקורות הקפה ועל המותגים המוצעים בתחום, לדעת מ-א' ועד ת' את כל השלבים הנדרשים החל מקטיפת פולי הקפה ועד למזיגת המשקה, להכיר את מכונת האספרסו כמו את כף ידו ועוד.

על חשיבותם של הלימודים בדרך להפוך לבריסטה

במהלך השנים הצטבר ידע רב בנושא, כך שהלימוד אינו מבוסס אך ורק על הניסיון (עם זאת, ברור שניסיון ו"קילומטראז'" של כוסות קפה צפוי לשפר את הביצועים עם הזמן). מוזגים רבים עוברים קורסים והכשרות על מנת שיקבלו את כל הכלים שיאפשרו להם לבצע את העבודה שלהם ברמת המקצועיות והאומנות הנדרשת. לא מדובר כאן כמובן בתואר אקדמי אלא בתכניות שהן קצרות מועד באופן יחסי. עם זאת מאחוריהן עומדים לא פעם גופים חשובים מאוד בעולם הקפה, אשר תעודת הכשרה מטעמם מקנה לבריסטה מעמד מכובד בקרב קולגות ומומחים בתחום.

מעניין לציין שבאופן כמעט מסורתי, הבריסטה הממוצע היה גבר: מה שאולי מתייחס לשורשים הקדומים של הכנת הקפה בעולם הערבי והים תיכוני, במסגרתה הגברים הם שחלשו על מלאכת הכנת משקאות קפה משובחים. בשנים האחרונות עם זאת אנחנו עדים לשינוי, במסגרתו רואים יותר ויותר בריסטות מבנות המין היפה. כיום, ממש לא בטוח שאפשר להצביע על שיוך מגדרי משמעותי מדי למקצוע.

יש גם אפשרות לזהור בעולם הקפה: על תחרויות בריסטות בארץ ובעולם

כמו בכל מקצוע יוצא דופן, גם לבריסטות יש את התחרויות שלהם: שיכולות להיות הן ברמה המקומית והן בזירה הבין-לאומית. האליפות החשובה ביותר בתחום היא אליפות העולם (WBC), המתקיימת מדי שנה במטרה לקדם את המצוינות של הכנת קפה ושל מקצוע הבריסטה, תוך הגדלת העיסוק בקפה כתוצר של תרבות, היסטוריה ואומנות.

בכל שנה משתתפים בתחרות כ-50,000 בריסטות. עליהם להכין תוך רבע שעה, ולצלילי מוזיקה: תריסר משקאות: ארבעה משקאות אספרסו, ארבעה משקאות קפה עם חלב וארבעה משקאות פרי. מעבר לרמה הטכנית של הביצוע, שחייבת מטבע הדברים להיות ללא דופי, הבריסטות נמדדים בעיקר ביצירתיות שלהם. שופטים מכל רחבי העולם בוחנים כל מתמודד בהתייחס לפרמטרים דוגמת טיב המשקה והטעם שלו, הדמיון בהכנה, המיומנות שהתגלתה באופן ההכנה, צורת ההגשה ואפילו השמירה על הניקיון והסדר במהלך העבודה. זוהי תחרות בת כמה שלבים, בסופה רק מי שהפגין ביצועים גבוהים לכל אורך הדרך יקבל את התואר הנכסף והמכובד.
גם בתחומי מדינת ישראל נערכות באופן תדיר תחרויות בריסטות, ולצד זה מספר הולך וגובר של אפשרויות ללמוד את התחום ולהתמקצע בו.

אולי יעניין אותך גם:

אומנות הציור בקפה – גם אתם יכולים להיות הפיקאסו של פולי קפה

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס