• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

מכונות קפה המיועדות למסעדות

מסעדהמכונת קפה למסעדה היא כמובן שונה מהותית ממכונת קפה ביתית או אפילו משרדית, מדובר על מכונות שחייבות לעמוד בעומסי עבודה גבוהים מאוד, להיות מסוגלות לחלוט מספר רב של כוסות קפה ברצף ותוך כדי גם להקציף חלב.

בבתי קפה, בהם מגישים כמויות אדירות של קפה מדי יום, נוכל לראות מכונות קפה מסיביות ותעשייתיות ממש ואילו במסעדות במקרים מסוימים יהיה מדובר על מכונת קפה למסעדה שהיא קטנה ופשוטה יותר אך עדיין צריכה להיות מסוגלת לעמוד בעומסים ולהפיק קפה משובח.

מכונות מקצועיות חצי אוטומטיות

במרבית המקרים בשוק הישראלי, מכונת קפה למסעדה תהיה מכונה מקצועית וחצי אוטומטית, כזו המכילה משאבה חזקה ודוד מים חמים גדול אך בכל זאת מצריכה מיומנות ותפעול ידני כדי לחלוט אספרסו משובח ולהקציף חלב.

על מנת לתפעל מכונת קפה בבתי קפה או מסעדות לרוב דרושה הכשרה מסוימת ופיתוח מיומנות לעבודה שוטפת, יש כאלו שמעלים זאת לרמת אמנות והופכים לבריסטה מקצועיים ויש שפשוט מקבלים הכשרה בסיסית להפקת קפה איכותי.

מכונת קפה למסעדה במודל החצי אוטומטי תהיה כאמור לרוב מכונה תעשייתית גדולה שמיועדת לעמוד העומסים גבוהים של עבודה.

על מנת לחלוט אספרסו במכונות אלו משתמשים בידיות חליטה מקצועיות וראשי חליטה ברמה הטובה ביותר, במכונה דוד מים גדול מאוד להכנת מספר רב של כוסות קפה בכל עת.

הכנת הקפה מצריכה להטעין את ידית החליטה בקפה קלוי וטחון ברמה איכותית מאוד, להפעיל את המכונה ולהעביר כמות מים מדויקת בהתאם להזמנה דרך הקפה – כאשר המים עוברים כמובן בלחץ המתאים לאספרסו.

מכונות עם כמה ראשים

מכונת קפה למסעדה או בית קפה שצריכה לשרת כמות גדולה של סועדים ובמהירות, תהיה גדולה לא רק בגלל דוד מים גדול ומערכות פנימיות תעשייתיות אלא גם בגלל שהיא תכלול שניים או שלושה ראשי חליטת קפה. כך שאפשר בפועל להכין 2-3 כוסות קפה בו זמנית ובכך להגביר את קצב הגשת הקפה לשולחנות.

מטחנת קפה נפרדת

בניגוד למכונת קפה ביתית איכותית ויקרה, שתהיה לרוב אוטומטית ותכלול גם מטחנת קפה פנימית מובנית, במקרה של מכונת קפה למסעדה שהיא חצי אוטומטית ומקצועית יש צורך במטחנת קפה נפרדת.

המטחנה איננה אינטגראלית עם מכונת הקפה ובית הקפה או המסעדה צריכים לתפעל מטחנה מקצועית וגדולה על מנת לספק קפה ברמת הטריות והאיכות הגבוהה ביותר.

בתי עסק עמוסים מאוד טוחנים בכל פעם כמות קפה שמספיקה לזמן מסוים בלי לפגוע באיכות הקפה ואילו מקומות יותר יוקרתיים או פחות עמוסים טוחנים את הקפה בכמות המדויקת בהתאם לכל הזמנת קפה.

הקצפת חלב

מכונת קפה למסעדה חייבת יכולת איכותית ומהירה של הקצפת חלב, באמצעות מכונות אלו מכינים את הבסיס למגוון אדיר של משקאות קפה הקיימים כיום בשוק ובמודעות הציבורית, רבים מהם מחייבים חלב חם ומוקצף.

לכן על פי רוב מכונת קפה למסעדה תכלול מערכת קיטור והקצפה היכולה לפעול בו זמנית עם תהליך חליטת האספרסו ושעושה שימוש בראשי ההקצפה הטובים ביותר.

מכונות קטנות יותר

מסעדות ובתי קפה קטנים ופחות עמוסים מחזיקים לעיתים מכונת קפה קטנה ופשוטה יותר, אך איכותית ועם קפה משובח כמובן.

מכונות אלו הן לעיתים מכונות הפועלות על בסיסי פודים של קפה מאחד הספקים המובילים – פוד קפה הוא קפה טחון שארוז במידה המתאימה בתוך מארז של נייר פילטר.

ברוב המקרים מדובר על מכונת אספרסו מקצועי וחצי אוטומטית אך פחות קטנה מהמכונות התעשייתיות הגדולות, עם ראש חליטה אחד למשל. גם במקרה של מכונה קטנה, מכונת קפה למסעדה כמעט לעולם לא תהיה מכונת קפסולות שמציעה קפה פחות איכותי.

אולי יעניין אותך גם:

מכונות קפה למלונות – אל תתפשרו על האיכות

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס