מכונת קפה למסעדה היא כמובן שונה מהותית ממכונת קפה ביתית או אפילו משרדית, מדובר על מכונות שחייבות לעמוד בעומסי עבודה גבוהים מאוד, להיות מסוגלות לחלוט מספר רב של כוסות קפה ברצף ותוך כדי גם להקציף חלב.
מכונות מקצועיות חצי אוטומטיות
במרבית המקרים בשוק הישראלי, מכונת קפה למסעדה תהיה מכונה מקצועית וחצי אוטומטית, כזו המכילה משאבה חזקה ודוד מים חמים גדול אך בכל זאת מצריכה מיומנות ותפעול ידני כדי לחלוט אספרסו משובח ולהקציף חלב.
על מנת לתפעל מכונת קפה בבתי קפה או מסעדות לרוב דרושה הכשרה מסוימת ופיתוח מיומנות לעבודה שוטפת, יש כאלו שמעלים זאת לרמת אמנות והופכים לבריסטה מקצועיים ויש שפשוט מקבלים הכשרה בסיסית להפקת קפה איכותי.מכונת קפה למסעדה במודל החצי אוטומטי תהיה כאמור לרוב מכונה תעשייתית גדולה שמיועדת לעמוד העומסים גבוהים של עבודה.
על מנת לחלוט אספרסו במכונות אלו משתמשים בידיות חליטה מקצועיות וראשי חליטה ברמה הטובה ביותר, במכונה דוד מים גדול מאוד להכנת מספר רב של כוסות קפה בכל עת.הכנת הקפה מצריכה להטעין את ידית החליטה בקפה קלוי וטחון ברמה איכותית מאוד, להפעיל את המכונה ולהעביר כמות מים מדויקת בהתאם להזמנה דרך הקפה – כאשר המים עוברים כמובן בלחץ המתאים לאספרסו.
מכונות עם כמה ראשים
מכונת קפה למסעדה או בית קפה שצריכה לשרת כמות גדולה של סועדים ובמהירות, תהיה גדולה לא רק בגלל דוד מים גדול ומערכות פנימיות תעשייתיות אלא גם בגלל שהיא תכלול שניים או שלושה ראשי חליטת קפה. כך שאפשר בפועל להכין 2-3 כוסות קפה בו זמנית ובכך להגביר את קצב הגשת הקפה לשולחנות.מטחנת קפה נפרדת
בניגוד למכונת קפה ביתית איכותית ויקרה, שתהיה לרוב אוטומטית ותכלול גם מטחנת קפה פנימית מובנית, במקרה של מכונת קפה למסעדה שהיא חצי אוטומטית ומקצועית יש צורך במטחנת קפה נפרדת.
המטחנה איננה אינטגראלית עם מכונת הקפה ובית הקפה או המסעדה צריכים לתפעל מטחנה מקצועית וגדולה על מנת לספק קפה ברמת הטריות והאיכות הגבוהה ביותר.בתי עסק עמוסים מאוד טוחנים בכל פעם כמות קפה שמספיקה לזמן מסוים בלי לפגוע באיכות הקפה ואילו מקומות יותר יוקרתיים או פחות עמוסים טוחנים את הקפה בכמות המדויקת בהתאם לכל הזמנת קפה.