הבהרה: קופי ברייק אינה מוכרת את המוצר הנוכחי.
לרוב מקינטה מצריכה להבת אש או מקור חום חיצוני אחר אך יש גם מקינטות חשמליות כיום. מקור אביזר קפה פופולארי זה הוא באיטליה שם המציא אותו ממציא מקומי בשם לואיג'י דה פונטי עבור אלפונסו ביאלטי שהחברה שייסד היא עדיין היצרן המוביל בתחום.
מנגנון הכנת הקפה עם מקינטה
מקינטה תהיה עשויה לרוב מנירוסטה או אלומיניום והיא כוללת שלושה חלקים:- מיכל מים / כוס בתחתית. כאן ממלאים את המים לחליטת הקפה.
- פילטר / מסננת – מעין מסננת בצורת משפך שבה שמים את הקפה הטחון ומניחים על מיכל המים.
- כד הקפה – מתברג על כוס המים, בין הכד למים נמצא הפילטר והכד עצמו כולל צינורית פנימית שדרכה עולה הקפה המוכן לאחר הרתיחה.
מקינטה פועלת בצורה פשוטה מאוד וזה סוד הקסם שלה. המים במיכל המים רותחים, מה שיוצר לחץ, לחץ זה מעלה את המים דרך צינור דק ואז אל הפילטר שבו נמצא הקפה הטחון, באמצעות מערכת אטימה טובה המים יוצרים לחץ וממצים את הקפה הטחון במעלה צינורית הכד העליון. בגלל מנגנון פשוט זה מקינטה מפיקה קפה חזק ועשיר בארומה, קפה צלול ללא גרגירי קפה כמעט. מקינטה כוללת מערכת של אטמים המבטיחים לחץ נכון לחליטת הקפה בצורה אידיאלית.
מוקה ולא אספרסו
מקינטה קלאסית מפיקה מוקה ולא אספרסו כפי שרבים חושבים בטעות. ההבדל הוא שאספרסו מצריך חליטה בלחץ גבוה מאוד לעומת המוקה שנחלטת בלחץ נמוך יותר. לכן קפה שהופק בעזרת מקינטה הוא ללא הקרמה האופיינית למכונות אספרסו ובעל מאפייני טעם שונים – אפילו אם משתמשים באותם פולי קפה במכונת אספרסו. כמו כן, שימוש במקינטה מצריך טחינה גסה של הקפה לעומת טחינה בינונית לאספרסו שמופק ממכונה.מקינטות מודרניות
מעבר למקינטה הקלאסית, נקראת גם מוקה על שם הדגם הקלאסי והבסיסי של חברת ביאלטי, יש כיום מקינטות מודרניות ורב גוניות יותר.
למשל מקינטה עם שסתום לחץ נוסף שנועד להגביר את הלחץ בעת חליטת הקפה ובכך לאפשר תהליך של אספרסו. כמו כן יש סוג נוסף של מקינטה שחברת ביאלטי קוראת לו "Mukka Express" שמאפשר להקציף חלב בכד העליון בו זמנית לחליטת הקפה. כיום יש מקינטות שבמקום מיכל עליון יש להן צינורית שמוציאה את הקפה ישירות לכוס.מותגי מקינטה מובילים בעולם ובישראל הם ביאלטי, Forever, איטרנום, אלסי ואחרים.