אנשים בעולם כולו אוהבים לשתות משקאות קפה שונים, אפילו מספר פעמים ביום. יש אנשים שממש "מכורים" לקפה ולא יכולים לקום בבוקר מבלי לשתות משקה מסוים של קפה או שהם אינם מסוגלים לנהל את היום בצורה תקינה מבלי לשתות קפה במהלכו. אנשים רבים אוהבים לשתות קפה מכיוון שהוא מעניק תחושת ערנות בזכות הקפאין אשר נמצא בפולי הקפה.
ישנם סוגים רבים של משקאות קפה והם מאפיינים מקומות שונים בעולם. במאמר כאן נתייחס לסוגים השונים של משקאות קפה אשר נפוצים בישראל.
קפה נמס
משקה קפה שמורכב מערבוב של אבקת קפה עם מים או עם חלב. בישראל נוטים לכנות קפה נמס בשם "נס קפה". את אבקת קפה נמס מייצרים מפולי קפה קלויים שנטחנו בטחינה דקה מאוד ואחר כך בושלו. בגלל אופן החליטה בה ממצים את כל הפולים, כמות הקפאין בקפה נמס גדולה מאוד. לאחר הבישול נותר נוזל קפה בריכוז גבוה ומכאן טעמו החזק.קפה אספרסו
אחד ממשקאות הקפה שנפוצים בקרב אוהבי הקפה בישראל הוא האספרסו. זהו משקה מרוכז אותו יוצרים מחליטה בלחץ עם מעט מאוד מים עד שכמעט מגיעים לרתיחה.
המרקם של קפה אספרסו הוא אחיד עם ריכוז גבוה של חלקיקי קפה במשקה עצמו ועם קצף לבן בשכבה העליונה של המשקה. בגלל שקפה אספרסו מיוצר מהליך של חליטה בלחץ, הטעמים שלו והחומרים הכימיים מרוכזים מאוד. מסיבה זו אספרסו משמש פעמים רבות כבסיס של משקאות קפה שונים כמו למשל קפוצ'ינו, לאטה, מוקה, מקיאטו ועוד.ראו גם: סוגי אספרסו
קפה שחור
קפה שחור נחשב בעיניי רבים מאוהבי הקפה בישראל ל"משקה קפה אמיתי". כוס אחת של קפה שחור מכילה מנה מכובדת של פולים לאחר טחינה מיוחדת לצורך שמירה על הארומה ועל הטעם המיוחדים של הקפה, מה שמונע מהגרגירים לצוף על פני המים בכוס.קפה שחור הוא בעל טעם חזק ומעורר, ריחו דומיננטי, צבעו כהה מאוד והטעם משתלט על חלל הפה.
קפה הפוך
קפה "הפוך" הוא הכינוי הישראלי לסוגים של משקאות קפה המבוססים על שילוב של אספרסו עם חלב, דוגמת קפה לאטה אותו מכינים מאספרסו בתוספת של חלב או קפה קפוצ'ינו אותו מכינים משליש של אספרסו, שלישי של חלב ושליש של קצף.קפה טורקי
מקורו של הקפה הטורקי במזרח התיכון והוא מיוצר על ידי כתישת הפולים בצורה ידנית תוך כדי שימוש בעלי ובמכתש.
לאחר הכתישה מבשלים את האבקה שמתקבלת באופן מבוקר בתוך קנקן קפה. בתהליך עשיית הקפה הטורקי השמנים הארומטיים מתנדפים תוך כדי הבישול, ועל מנת לעשות עבודה נכונה מבלי שהשמנים יתנדפו לאוויר יש צורך להשתמש במיומנות רבה ובכלים מיוחדים. ההכנה של הקפה הטורקי בצורה זו מוציאה מאבקת הקפה את הכמות הרבה ביותר של השמנים הארומטיים והמשקה עצמו מקבל טעם וארומה חזקים במיוחד.משקאות קפה קרים
- אייס קפוצ'ינו: משקה קפה אותו מייצרים מאספרסו, מחלב ומקרח. ברוב הפעמים שותים את המשקה לאחר שעבר תהליך של ערבול במכשיר הבלנדר.
- אייס אמריקנו/אספרסו: משקה קפה אותו מייצרים מאספרסו, ממים ומקרח. לרוב מוגש הקפה אחרי ערבול במכשיר הבלנדר.
- גרניטה: זהו סוג של משקה קפה שמוגש כברד לאחר שערבלו אותו במכונה מיוחדת.