קפה ברד הוא הגרסה הישראלית לקפה קר ונפוץ לשתייה בעיקר בישראל, בעוד שביתר מדינות העולם פופולריות גרסאות אחרות של קפה קר.
קפה ברד נמכר בדרך כלל בבית קפה והכנתו מתבצעת במכונות ברד ייעודיות באמצעות מרכיבים טבעיים כגון קפה וחלב, או באמצעות אבקות אינסטנט מוכנות. מכונות הברד מצוידות בציר בורג קר ומסתובב, שמערבל את המשקה עד להקפאתו ושומר על מצבו לאורך שעות רבות.
קפה קר כפי שנמכר בבתי הקפה ניכר באווריריות רבה ומרקם אחיד ודק, אפקט שקשה מאוד לשחזר בבית, עם זאת עובדה זו לא עוצרת אלפי ישראלים מלהכין קפה ברד בגרסה ביתית בימי הקיץ הלוהטים.כאמור קפה קר איכותי מורכב ממרכיבים טבעיים בעיקר ומכיל על פי רוב אספרסו, חלב ומי סוכר להמתקת המשקה. מכיוון שסוכר רגיל אינו נמס בנוזל קר ובטח שלא בנוזל קפוא, במידת הצורך מוגש המשקה עם קנקן מי סוכר לצידו על מנת לאפשר ללקוח להמתיק את הקפה לפי טעמו האישי.
בשנים האחרונות, בשל הביקוש הרב לקפה קר צצו שלל גרסאות מיוחדות של המשקה עם תוספות שונות של טעמים פופולריים.בתי קפה רבים ברחבי הארץ החלו להגיש בשנים האחרונות משקאות דומים כגון שוקו ברד, מוקה ברד, פרנץ' ונילה ברד וברד בטעם וניל, חלקם מכילים קפה כמו המשקה המקורי וחלקם נטולי קפאין ועתירי סוכר.
מחפשים אייס קפה איכותי?
קופי ברייק מספקת אבקות של אייס קפה בטעמים שונים לבתי עסק, מסעדות, בתי קפה ועוד. קופי ברייק מקפידה על איכות האבקות ללא פשרות תוך התמדה במתן שירות מקצועי ויעיל ללקוח.
בזכות ההשקעה של החברה בפיתוח טעמים ייחודים של אייס קפה, הלקוחות חוזרים שוב ושוב לטעם המוכר והאהוב, לא רק בחודשי הקיץ החמים, אלא בכל עונות השנה, גם בחורף.
הסוגים הנפוצים והפופולאריים ביותר כיום בשוק: אייס קפה, אייס וניל, אייס פסיפלורה, אייס בננה ואייס תות.
השקעה באייס קפה מנצח
בתי עסק יודעים שחייבים להשקיע במתכון מנצח של אייס קפה מכיוון שהוא אחד המשקאות הפופולריים ביותר כיום. במידה ובית עסק מחליט להגיש ללקוח אייס קפה שאינו איכותי ו"מזייף" בהכנתו, הלקוח לא יחזור אליו והוא יאבד נתח חשוב מקהל היעד שלו. היום אין כמעט בתי קפה שלא מגישים אייס קפה כחלק מהתפריט היומיומי.
עם הטעמים המרעננים שקופי ברייק מספקת אתם יכולים להיות בטוחים כי הלקוחות יחזרו במיוחד לטעום דוב מהאייס קפה, ויתרה מכך – גם ימליצו לחברים.
אז מה כדאי מה לבחור? על השאלה הזו רצוי להבין קודם כל – מי קהל היעד שלך? אם מדובר בבית קפה המיועד לאנשים בוגרים יותר, יכול להיות שטעמי הקפה יהיו חזקים יותר. האבקה הנמכרת היא אותה אבקת קפה אולם, בתהליך ההכנה ניתן ליצור כמה טעמים – עם סוכר, בלי סוכר, אייס קפה מחוזק יותר, אייס קפה חלש יותר וכן הלאה. כמו כן, כדאי מאוד לשלב גם אייס פירות אחד שאחד האהובים על לקוחות בוגרים זה טעם הפסיפלורה – הכל תלוי בקהל היעד שלך.
במידה ומדובר במקום המיועד יותר לילדים למשל, גלידריה נחשבת, אז כדאי להשקיע בכמה מיכלי דיספנסרים. הם יכולים להכיל כמה טעמים – אייס תות, אייס בננה, אייס פסיפלורה, אייס וניל הם טעמים פופולאריים מאוד בקרב ילדים ושווה להשקיע בתערובת איכותית. כמו כן, ככל שתגדיל את ההיצע של טעמי האייס הפקה הנמצאים ברשותך, כך גם יגדל הביקוש וילדים ירצו לחזור לטעם האהוב.
אנחנו בקופי ברייק נוכל לעזור לך לבנות תכנית ולהתאים את המוצר לקהל שלך. יש לנו שנים רבות של ניסיון ואנו מספקים לבתי עסקים אייס קפה טעים, איכותי ובעיקר מיוחד. האבקות שאנו מייצרים באהבה, תוך הקפדה יתרה על החומרים הטובים ביותר בשוק, יגרמו ללקוחות שלך להתאהב באייס קפה הספיצפי שאתה מייצר בעזרת המכונה.
העבודה שלנו לא נגמרת רק באספקת המוצר, אנו גם נייעץ לך ברמת איכות המשקה, באיזו טקסטורה הכי כדאי להגישו, מהו המינון המדויק המומלץ ביותר ואיך למעשה לגרום ללקוחות שלך להבין שאת האייס קפה שלך הם לא ישיגו בשום מקום אחר.
הכנת קפה ברד בבית
על מנת להכין קפה ברד איכותי בבית תזדקקו למכונת אספרסו ולבלנדר איכותי וחזק. חשוב לבחור בתערובת קפה איכותית על מנת להבטיח כי תזכו ליהנות ממשקה קפה איכותי וטעים. בחרו את תערובת הקפה המועדפת עליכם והכינו מנה אחת של אספרסו עבור כל כוס משקה.מזגו את המנה לכוס גבוהה והמתיקו לפי הטעם, חשוב להמתיק בשלב זה על מנת לאפשר לסוכר להתמוסס במשקה החם, אחרת תזדקקו למי סוכר על מנת להמתיק את המשקה בשלב מאוחר יותר.
מלאו את הכוס בקרח והשלימו את הכוס בחלב, אילו מכם השומרים על הגזרה יוכלו להשלים את הכוס בחצי מכמות החלב וכמות זהה של מים. לאחר מכן שיפכו את תוכן הכוס לבלנדר והפעילו על העוצמה הגבוהה ביותר למשך כחצי דקה, בדקו והפעילו שוב במידת הצורך כל פעם לחצי דקה בלבד.