• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

קפה שחור (בוץ)

קפה בשמו הפשוט הינו משקה הקפה העתיק ביותר בתרבות האנושית ונקרא לעיתים קרובות קפה שחור בשל צבעו הכהה שלא נמהל עם חלב או שמנת.

למעשה מדובר במספר רב של משקאות קפה המוגשים באופן מסורתי במדינות שונות בהתאם לשיטת ההכנה המסורתית שהשתרשה באזור.

הכנת משקה קפה שחור מסורתי הינו תרבות עתיקה שהשתרשה במגוון רחב של תרבויות עוד לפני המאה ה-9 לספירה.

מקור הקפה השחור

צמח הקפה ערביקה שהינו הראשון שהתגלה מבין צמחי הקפה ונחשב לפופולרי והאיכותי ביותר גדל ברחבי אתיופיה ואגדות שונות מספרות על רועה אתיופי שהבחין כי עזים מתנהגות בצורה חיונית במיוחד לאחר אכילת הפולים של הצמח.

לפי האגדות כך נתגלו לראשונה השפעותיהם המעוררות של  פולי הקפה ובשנים לאחר מכן נשתרש באתיופיה מנהג של לעיסת פולי הקפה. לפי הסיפורים פולי הקפה האהובים נדדו עם סוחרים תימנים חזרה למולדתם ושם החלו לגדל את צמח הערביקה.

בהתבסס על כתבים עתיקים שונים מעריכים כיום כי השימוש בפולי הקפה לצורך הכנת המשקה החל להתבסס במאה ה-15 בקרב אישים מוכרים בתרבות המוסלמית, לאורך השנים הפך המנהג למסורת של ממש שהתפשטה במהירות העולם הערבי. מנהג שתיית קפה שחור עבר תהפוכות רבות בעולם הערבי ובתקופות שונות אף נאסרה שתייתו כליל.

במאה ה-16 הגיע הקפה לראשונה לאירופה בזכות המסחר הענף בין צפון אפריקה לוונציה, שהפכה לעיר האירופאית הראשונה בה שתו קפה שחור. במהירות רבה התפשט המסחר גם לאנגליה ומנהג שתיית הקפה הפך לפופולרי עד כדי כך בשנת 1675 פעלו כבר למעלה מ-3000 בתי קפה ברחבי אנגליה.

קפה שחור התפשט במהרה ברחבי אירופה והגיע לצרפת ווינה דרך קשרים ומלחמות מול העם הטורקי. במאה ה-19 חל מהפך בעולם הקפה ולראשונה הפך המשקה ממותרות לאצולה בלבד למשקה עממי שהפך לאהוד במיוחד בקרב מעמד הפועלים.

הכנת קפה שחור

כאמור, קפה שחור מאגד תחתיו מגוון רחב של שיטות הכנת קפה שנבדלות זו מזו בדרך בה ממוצים שמני הקפה מהפולים. בין הדרכים המוכרות ביותר להכנת קפה שחור נכללות בין היתר:

קפה טורקי – המוכן באופן מסורתי על ידי כתישה ידנית של פולי הקפה ובישול איטי ומיומן של האבקה בקנקן ייעודי. קפה טורקי נחשב לצורת ההכנה העתיקה והמסורתית של קפה שחור.

קפה תימני – מדובר בקפה המבוסס על פולי קפה שנקלים לזמן קצר בלבד ועל כן צבעו וטעמו של הקפה חלש לעומת הקפה הטורקי, מסיבה זו נוהגים להוסיף לקפה תימני תערובת תבלינים לקפה הנקראת חוואיג' לקפה.

קפה בוץ – זוהי שיטת הכנת הקפה הפשוטה ביותר שאיננה דורשת מיומנות מיוחדת או כלים ייעודיים והיא שהפכה לשיטת הכנת הקפה הפופולריות ביותר בישראל עד היום. בשיטה זו נטחנים הפולים לאבקה דקיקה המאפשרת לחלוט את הקפה בכוס מים רותחים עד למיצוי הטעם.

ראו גם:

קפה הפוך

אספרסו

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס