• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

קפה קפוצ'ינו

קפוצ'ינואוהבי קפה בכל העולם מוכנים להישבע בכוס הקפוצ'ינו שלהם ובתי קפה מנהלות מלחמה של ממש על מנת להוכיח שאצלם תמצאו קפוצ'ינו באיכות שטרם הכרתם.

לכאורה, נדמה כי מדובר במשקה קפה פשוט להחריד, אולם כל אוהב קפה יספר לכם שמציאת כוס קפוצ'ינו מושלם איננה משימה פשוטה.

קפוצ'ינו הוא למעשה משקה קפה המורכב מאספרסו, חלב חם וקצף חלב – נשמע פשוט? אניני הטעם לא יסכימו. הכנת כוס קפוצ'ינו איכותית דורשת דיוק רב הן בהכנת האספרסו, הן בהרתחת החלב בדרך הנכונה והן בשילוב המרכיבים.

אולם מאין מגיע המשקה הייחודי שסחף אחריו את כל העולם? מקור השם קפוצ'ינו מגיע מצבע גלימותיהן של מסדר הנזירים קפוצ'ין, השייך לכנסיה הקתולית, שתואם את צבעי המשקה האהוב.

 את משקאות הקפוצ'ינו הראשונים החלו להכין באיטליה, שהיא גם ארץ מולדתו של האספרסו. לאחר שהופיעו בשוק מכונות האספרסו החדישות לאותה התקופה ונפוצו באספרסו ברים המקומיים בתקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה.

הוספת החלב הרותח למשקה האספרסו הפופולרי הפכה ללהיט של ממש ובשנות ה-50 של המאה ה-20 הפך הקפוצ'ינו למשקה קפה פופולרי כמעט כמו האספרסו.

לתפוצתו בעולם סייעה העובדה כי טעמו של האספרסו היה חזק ומר במיוחד והוספת החלב אפשרה לדלל את טעמו ולהעניק לו מרקם קטיפתי ומפנק.

קפוצ'ינו התחבב במיוחד על תושבי בריטניה שכן אלו נהגו להוסיף חלב לקפה מאז ומעולם, ובמהרה גם תפס את קהל אוהבי הקפה האמריקאים שראו במשקה שדרוג מפנק של הקפה אותו נהגו לשתות קודם לכן.

הכנת קפוצ'ינו טעים ואיכותי

כאמור, המרכיב הבסיסי והעיקרי בדרך למשקה הקפוצ'ינו הוא מנת אספרסו טרייה ואיכותית. את האספרסו נהוג להכין מתערובת פולי קפה המכילה במרבית המקרים שילוב של שני זני הקפה הפופולריים ביותר הלוא הם הערביקה והרובוסטה.

פולי קפה הערביקה נחשבים למשובחים מבין זני הקפה ותערובות אספרסו איכותיות מכילות אחוזים גבוהים מזן זה, מנגד זן הרובוסטה נחשב לנחות מהערביקה אולם אחוזי הקפאין בו גבוהים יחסית ועל כן נוטים להוסיפו לתערובות שונות של קפה.

לאחר שהכנתם מנה איכותית וטרייה של אספרסו, תוכלו לעבור לשלב המרכזי בהכנת המשקה – הרתחת החלב. ישנה דרך נכונה לחמם את כד החלב על מנת להבטיח טמפרטורה נכונה ויצירת קצף יציב בעל מרקם קטיפתי מושלם.

ודאו כי המכונה התחממה כראוי וכי פתח הקיטור נקי, מלאו את כד החלב בכמות מספקת של חלב (אולם לא יותר משלושת-רבעי הכד), הכניסו את פיית הקיטור אל תחתית הכד והפעילו את הקיטור. שמרו יד אחת נוגעת בעדינות בכד כך שתוכלו לחוש בחומו של החלב המתחמם.

כאשר החלב מתחמם מקמו את פיית הקיטור כך שרק קצה יהיה בתוך החלב, בצעו זאת בזהירות שכן אם תוציאו את הפייה יתר על המידה סביר להניח שתזכו בהשפרצה הגונה של חלב חם. בשלב זה תשמעו את צליל ההקצפה המוכר של החלב.

עקבו בתשומת לב אחר התחממות וקצף החלב על מנת להבטיח שלא ישרף. לאחר שהחלב מוכן, עליכם למזוג את החלב הרותח מעל מנת האספרסו כך שיבצר קצף בעובי של כשני סנטימטרים. בניסיונות הראשונים תוכלו להיעזר בכף עמה תחסמו את זרימת הקצף בתחילת המזיגה ובעזרתה תשחררו את הקצף רק כאשר הגעת לטווח הרצוי.

אולי יעניין אותך גם:

האם קפה יכול לסייע בהצלת כדור הארץ?

Coffee Time: מחקרים בדקו מתי במהלך היום כדאי לשתות קפה

התפתחות תרבות הקפה בישראל – מאז ועד היום

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס