• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

תה עם קפאין

כיום תה קפאין הוא אחד המשקאות המוכרים והבסיסיים ביותר בתרבות האנושית, אולם כאשר אנו מכינים או מזמנים כוס תה קפאין אין אנו מקדישים מחשבה לעובדה שמדובר במסורת בת אלפי שנים.

תה קפאין הוא אחד המשקאות העתיקים בתרבות האנושית ומנהג שתיית התה נפוץ בקרב תרבויות שונות מזה אלפי שנים.

מקורו המדויק של צמח התה ומנהג שתייתו אינם ברורים ונוטים ליחס את שורשיהם לסין ולהודו. בסין שתיית התה מוכרת כבר מימיה של שושלת טאנג וכתבים סיניים מהתקופה מתעדים את מנהגי שתיית התה בסין.

למעשה, מקור המילה תה וכן המילה צ'אי המקובלת במדינות רבות ככינוי לתה – מקורה בעגות סיניות שונות מהתקופה.

למנהג שתיית תה קפאין משייכים מקורות רבים ובתרבויות המזרח נקשרו למקורו מגוון אגדות המשייכות את המנהג לבודהה, קיסרים סיניים ויוגים מפורסמים.

האירופאים גילו לראשונה את המנהג בשנת 1560 כאשר הגיעו הפורטוגזים ליפן, זמן קצר לאחר מכן החל ייבוא התה לאירופה ומנהג שתיית תה קפאין הפך פופולרי במיוחד בקרב צרפת והולנד. מאוחר יותר בשנת 1650 הגיע התה גם לאנגליה בעזרתה של נסיכה פורטוגזית ששהתה בבית המלוכה האנגלי.

זמן קצר לאחר מכן, הביקוש לתה בקרב תושבי אירופה היה כה גדול שסין התקשתה לעמוד בביקוש והאנגלים החלו לגדל תה קפאין בהודו על מנת לספק את התה לאירופה.

כיום, נוהגים להשתמש במילה תה לתיאור כל משקה המוכן מתערובת צמחים הנחלטת במים רותחים, אולם תה מקורי עשוי מעלים או ניצנים של הצמח קמילה סיננסיס, הידוע בטעמו העשיר ואחוזי הקפאין הגבוהים שהוא מכיל. אומנם נהוג להוסיף לתה צמחי מרפא, תבלינים או פירות – חליטות של פירות כפי שאנו מכירים כיום אינן למעשה תה.

כיום מנהג שתיית תה קפאין נפוץ בכל העולם ובעיקר בקרב תושבי מדינות קרות, מעבר לטעמו העשיר של המשקה הוא מעניק אפקט מעורר בזכות הקפאין ומיוחסות לו שלל סגולות רפואיות.

סוגי תה

כאמור תה קפאין עשוי מצמח בשם קמילה סיננסיס וחלוקתו לסוגים נעשית לפי צורת העיבוד שעוברים חלקי הצמח בטרם ראויים להיקרא תה, נהוג לחלק את סוגי התה לחמישה סוגים הנבדלים זה מזה ברמת החימצון של העלים טרם ייבושם: תה לבן, תה ירוק, תה אולונג, תה שחור ופו אר.

לעומת זאת תה נטול קפאין איננו מכיל זכר לצמח המקורי העשיר בקפאין והוא מורכב ממגוון רחב של תערובות צמחים נטולי קפאין.

לאורך השנים התפתחו מגוון תוספות מסורתיות לתה המקורי וצורות הגשה שונות בתרבויות שונות. כך למשל תה נענע הנפוץ במזרח התיכון, תה מתובל הנפוץ בארצות המזרח הרחוק ותה עם חלב האהוב כל כך על תושבי אנגליה וחלקים נוספים באירופה.

הכנת תה

כיום רובנו מכינים תה המגיע בשקיקים, אולם זוהי המצאה חדשה יחסית ומי שמעוניין ליהנות ממשקה תה איכותי ומסורתי מוטב שיעשה שימוש בתיון – קנקן מיוחד להכנת תה.

הכנת תה בתיון איכותי אפשרית באמצעות שקיקי תה אולם מומלץ להשתמש בתערובת עלי תה בתפזורת. על מנת להכין תה בצורה האופטימלית תחילה מחממים את התיון עצמו בעזרת מים רותחים, לאחר שהתחמם שופכים ממנו את המים, מוסיפים את עלי התה ומעליהם יוצקים מים רותחים.

מכסים את התיון לזמן שנע בין 3-5 דקות ונהנים ממשקה תה עשיר, איכותי ומסורתי.

אולי יעניין אותך גם:

מיתוס או אמת: האם שתיית קפה עלולה להכפיל את הסיכון להריון?

מנת יתר של קפאין – יש דבר כזה?

פודים לקפה

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס