קפה הוא המשקה הנמכר ביותר בעולם: תעיד על כך העובדה שמדי יום ביומו, נצרכות בעולם לא פחות מכשני מיליארד כוסות קפה.
מה שחשוב להדגיש, בתנאים האלה, הוא שהצריכה המאסיבית של הקפה עשויה להסביר מגמה משמעותית במיוחד הנוגעת אליו, והיא ההעדפה ההולכת וגוברת לתערובות קפה מגוונות, אשר ככל שהן מיוחדות יותר כך הן יותר מוצלחות.
שילוב מופלא של טעמים
היתרון המשמעותי של תערובות הקפה המיוחדות שמציעה חברת קופי ברייק ללקוחותיה נוגע לכך שהן מאפשרות, פשוטו כמשמעו, לשנות את חוקי המשחק בתחום. תערובות הקפה מרצות את אלה שאוהבים במיוחד לצרוך קפה אשר מצפים לטעמים החורגים ממה שהם מכירים. כשכל סוג של תערובת מציע מרקם אחר של טעמים, ניחוח ארומטי אחר וחווית שתייה שונה, צרכני הקפה יכולים ליהנות מגיוון, אשר הופך להכרחי לא פעם.רכישה של תערובת קפה מיוחדת היא, במידה לא מבוטלת, גם חשיפה תרבותית: חשיפה לסיפורים האותנטיים והארומטיים העומדים מאחורי כל תערובת. התערובות מצטיינות בכך שהן מגלמות בתוכן, פעמים רבות, את המאפיינים של האזור ממנו הובאו חומרי הגלם שלהם, או לחילופין התערובות עצמן הופקו. תערובת אפריקאית, אם לוקחים דוגמא נפוצה, יכללו בתוכן טעמים וניחוחות של אדמה, יחד עם תוספות אותנטיות דוגמת אגוזים או שוקולד מריר. תערובת קולומביאנית, דוגמא נוספת, מבוססת לרוב על טעמים פירותיים עדינים, בעלי רמה מעודנת של פיקנטיות וחמיצות.
עם זאת, אפשר בהחלט להצביע על כך שחלק מהתערובות הובאו מראש לישראל על מנת להתאים לטעם המאפיין את הישראלי הממוצע. השילוב הזה שבין המקומי לגלובאלי מאפשר ליצור, הרבה מאד פעמים, כוס קפה הגדולה מסך הרכיבים שלה.היבט משמעותי: "שדרוג" זנים קיימים
כשמדברים על תערובות קפה מיוחדות, לא בהכרח צריך להמציא את הגלגל. תחת זאת, יש בישראל ובעולם כולו חברות אשר עושות תערובות של זנים קיימים, כאשר (כמעט) כל שילוב הוא בגדר אפשרות. תערובות לזנים דוגמת ערביקה או רובוסטה, הנחשבים לאהובים מאד על צרכן הקפה הישראלי, מאפשרות לשלב את המוכר עם החדש וליצור, למעשה, טקסטורה חדשה וייחודית. גם עובדה זו מהווה מעלה משמעותית של תערובות הקפה ומסבירה את הביקוש הניכר להן בשנים האחרונות.
לכל אדם, יש את התערובת שלו
המציאות מראה שכיום יש מגוון מרשים כל כך של תערובות קפה, מהן רבות שניתן להגדיר כ"ייחודיות" במלוא מובן המילה. המשמעות הישירה של כך היא אחת: כל אדם, אם רק ידע כיצד לחפש, יוכל למצוא את תערובת הקפה האידיאלית עבורו, המתאימה לטעם האישי שלו כמו כפפה ליד.כיום, משימת המציאה של התערובות האלה נחשבת לפשוטה בכל קנה מידה, דבר המאפשר למצוא אחר התערובת האידיאלית גם בשיטת ה"ניסוי וטעייה". מעבר לחנויות הקפה הפועלות בישראל, גם בחלק מבתי הקפה אפשר למצוא תערובות אלה או אחרות. קופי ברייק מצטיינת בהתאמת תערובות קפה מהטובות ביותר כיום ומעניקות ללקוחותיה את האפשרות להינות מהקפה בעל הארומה הטובה והאיכותית ביותר.