• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

מקור הקפה

האגדה מספרת כי פירות הקפה התגלו לראשונה באתיופיה כאשר שייח בשם שאדילי ראה בדרכו עיזים שאכלו מן השיח והתנהגו בצורה מוזרה.

אותו שייח ניסה גם הוא וטעם מן הפירות וחש גם הוא תחושה ערנות בלתי צפויה. לאחר המאורע יוצא הדופן, הוא הצטייד בפירות הקפה והביאם עמו למתפללים במקום מגוריו על מנת שישמרו על ערנות בזמן התפילות. חוץ מאגדה זו, ישנן אגדות נוספות בקשר למקור הקפה ולמקום המדויק שבו הוא התגלה לראשונה.

הקפה בראשיתו נצרך כמאכל ולא כמשקה. ישנן עדויות לכך שכבר במאה התשיעית לספירה פולי הקפה שימשו כמזון מעורר באתיופיה.

רועי צאן אתיופיים נהגו כנראה ללעוס את הפירות שלו וכך נשארו ערניים גם לאחר שעות רבות. רק כמה מאות שנים מאוחר יותר, החלו להכין משקה מפולי קפה קלויים. בהתחלה היה זה משקה קר אשר הכיל פולי קפה גרוסים בתערובת של נוזלים ושומן מן החי.

לאחר גילוי הקפה באתיופיה, הוא הגיע לארצות נוספות באמצעות סוחרים תימנים אשר הביאו אותו לכל מקום אשר אליו הגיעו.

מומחים מתחום הבוטניקה אכן מאמינים כי הקפה נתגלה באתיופיה, בדומה למה שמספרת האגדה. בהמשך, כשהגיע הקפה באופן מסחרי לתימן, הוא הפך לאט לאט למשקה פופולרי מאוד כיוון שהיה ממריץ ומעורר ושימש רבים כתחליף ליין ואלכוהול, שהם משקאות אסורים לפי חוקי האסלאם.

מכיוון שהקפה הפך כה פופולארי, היה צורך לגדלו בכמויות מסחריות, ושיטת הגידול השתכללה עם הזמן: החקלאים הנביטו את זרעי הקפה במסות גדולות ושתלו את הנבטים במורדות ההרים, מה שאפשר חשיפה נכונה לשמש וכן השקיה טבעית יעילה יותר.

ממזרח למערב

בשלב מאוחר יותר, סביב המאה ה-13 לספירה, הקפה עבר מהפך בתורכיה. התורכים נהגו לטחון את פולי הקפה הקלויים לאבקה ולערבב אותם עם תבלינים כמו קינמון, הל וציפורן וכן להוסיף להם מים ליצירת משקה שלאחר מכן הורתח והוגש חם. לימים נפוץ משקה זה ונודע כקפה תורכי, בדומה לקפה השחור הרותח ששותים כיום בישראל.

במדינות ערביות שונות היה איסור חמור על הוצאת פולי קפה בכל צורה שהיא משטחי המדינה, כדי לשמור על הנכס היקר והמוערך הזה. אולם המשקה היה כה ייחודי,שלבסוף הצליחו להבריח אותו לארצות המזרח התיכון ומשם לאירופה.

הארץ האירופית הראשונה שאליה הגיע הקפה הייתה איטליה, וזה היה כנראה על ידי סוחרים ונציאנים שביקרו במזרח התיכון. במאה ה-16 וה-17 הצליחו הולנד וצרפת להפיץ את הקפה בקולוניות שלהן בדרום אמריקה ובמרכזה.

לאחר מכן המשיכו שתילי הקפה להתפשט בעולם ובמאה ה-18 הגיעו לכל מקום כמעט, כולל ארצות אפריקה שבהן הוא עוד לא היה מוכר.

הקפה של ימינו

כיום הקפה הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות של עמים רבים בעולם. אתיופיה למשל ידועה באספקת פולי הקפה האיכותיים הגדלים בה, תורכיה נודעת בתערובות הקפה התורכי המכיל תבלינים מעוררים, לאיטליה יצא שם של יצרנית אספרסו ייחודי ולה גם תרבות שתיית קפה כאורח חיים. כך גם מדינות אחרות באירופה, שבהן הפך הקפה למשקה עשיר בחלב הנקרא לאטה (על שם החלב הרב שנמצא בו).

מכיוון שהקפה מכיל קפאין, שהוא חומר ממריץ ומעורר, בתקופות שונות בהיסטוריה הוא היה אסור לשימוש. כך למשל בארצות האיסלאם ואף באירופה של ימי הביניים ואפילו בשבדיה עד תחילת המאה התשע עשרה.

כיום ידוע כי צריכת קפאין מוגזמת עלולה לסכן את הבריאות ולגרום לחוסר שינה, אולם ידוע גם כי לקפה יתרונות רפואיים כמשכך כאבים, מרגיע מצבי דיכאון, מונע עצירות ועוד.

ראו גם:

קפה זה בריא

זני קפה

טיפים לקנייה נכונה של קפה

מקור הקפה קפה

מאמרים מומלצים
מקור הקפה

מקור הקפה

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס