• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

טיפים לקנייה נכונה של קפה

טיפיםאם כבר רכשתם מכונת קפה איכותית הפועלת על בסיס פולי קפה טריים או קפה טחון ואפילו אם אתם מכינים קפה במקינטה, פילטר או כל שיטה אחרת, כדי להשיג תוצאות מעולות וטעם עשיר במיוחד חשוב לקנות את הקפה הנכון והמתאים.

טרם הקנייה של קפה חשוב להכיר את הזנים, את הסוגים השונים ואיך לקנות בצורה הטובה ביותר. קפה הוא עולם ומלואו של טעמים, מורכבויות, ארומה וכן הלאה, לכן חשוב לדעת להיות צרכני קפה טובים.

למרות הפופולאריות העצומה של שתיית קפה, מרבית האנשים יודעים מעט מאוד אודותיו בפועל, טיפים לקנייה נכונה של קפה יעשו את ההבדל בין כוס קפה איכותית ועשירה לבין כוס בינונית בלבד, זאת לצד חליטה נכונה, שימוש בציוד איכותי וכדומה.

הכירו את הזנים

הבסיס לקנייה נכונה של קפה הוא להכיר את הזנים המרכזיים בתעשיית הקפה.

את כל תערובות הקפה מכינים משני זני קפה, הערביקה האיכותי והרובוסטה הזול יותר, הנפוץ יותר מבחינת גידול ובעל תכונות של חמיצות גדולה יותר, טעם מריר וקרמה עשירה.

ברוב המקרים של רכישת קפה מבתי קלייה או חנויות קפה מתמחות תוכלו למצוא תערובות המכילות אחוזים שונים של ערביקה ורובוסטה ושילוב של סוגים שונים של זני הפולים הללו – למשל שילוב פולים ממדינות שונות – תמיד אחוז הערביקה צריך להיות הגבוה מבין השניים באופן משמעותי.

טיפים לקנייה נכונה של קפה עבור משתמשים מתקדמים יותר הם להכיר את הסוגים השונים של פולי הקפה – בתוך כל זן יש סוגים שונים על פי אזורי גידול, מאפיינים וכן הלאה. אלו דקויות שמציעות עושר מרתק ומורכב.

זמן הקלייה

כאשר רוכשים קפה מחנות קפה מקצועית או מבית הקלייה ישירות, חשוב להקפיד לשאול תמיד מתי הוא נקלה. ישנן תפיסות שגויות רבות לגבי כיצד לשפוט את רמת הטריות של הקפה ולקבוע את הזמן האופטימאלי לשתייתו במצב שיא.

באופן כללי, אידיאלי לשתות קפה כמה ימים לאחר קלייתו, כך הוא סיים את התהליך ההכרחי לאחר הקלייה ומבחינת טעם וארומה הוא נמצא בשיא. כאשר חשוב לרכוש קפה קלוי טרי וגם כזה שנשמר בתנאים נאותים של לחות נמוכה, רצוי במיכל אטום. עד 10 ימים לאחר הקלייה הקפה נמצא בשיאו ומציע את החוויה השלמה ביותר בעת השתייה.

לקנות טרי ולקלות בבית

עבור מקצעוני קפה אמיתיים וחובבים מושבעים שלא מוותרים על העושר והמורכבות של הקפה שלהם, הטיפ הכי טוב הוא לקנות את פולי הקפה טריים ולא קלויים ופשוט לקלות בבית כמות קטנה בכל פעם.

הקלייה צריכה להיעשות בתנאים נכונים ובאופן כללי באמצעות קולי קפה איכותיים המציעים סביבה אופטימאלית לקליית כמות ביתית של קפה. מכונות לקליית קפה בבית מספקות קלייה אחידה, באמצעות מנגנוני סיבוב מתקבלת קלייה אחידה ומדובר על מכשור מתקדם טכנולוגית לנוחות שימוש מירבית.

קפה טחון – טרי ובכמויות קטנות

כאשר קונים קפה קלוי וטחון לשימוש במכונת קפה או בשיטת חליטה אחרות, מומלץ מאוד לקנות רק קפה טרי כפי שהוסבר קודם וגם לרכוש כמויות קטנות בכל פעם.

לקבלת קפה משובח ואיכותי ביותר עדיף ללכת לחנות או לבית הקלייה פעם בשבוע או שבועיים מאשר לקנות כמות גדולה אחת לתקופה ולקבל קפה שכבר עבר את השיא והחל לאבד טעם וארומה.

קפה טרי מבתי קלייה וחנויות מתמחות

רצוי בהחלט לרכוש קפה מבתי קלייה מקצועיים ומנוסים או מחנויות מתמחות רבות הפועלות בישראל. כך תבטיחו מוצר טרי ואיכותי עם מגוון אפשרויות.

העשרת טעמים – לנסות מגוון תערובות

מעבר להיבטים טכניים של טיפים לקנייה נכונה של קפה, חשוב לנסות כל הזמן תערובות מגוונות ושונות של קפה. פולים מאזורים שונים, מותגי פרימיום לעומת קפה איכותי וזול יותר, שילובים בין הזנים וסוגים שונים בתוך הזנים וכן הלאה.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

פנקו את עצמכם בקפה במגוון צבעים

ההיסטוריה של הקפה – מה מקורו של הקפה? ואיזה דרך עשה עד שהגיע לקפסולות?

בריסטה – כאשר האהבה לקפה הופכת למקצוע

טיפים סוגי קפה קפה

מאמרים מומלצים
טיפים

טיפים לקנייה נכונה של קפה

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס