• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

מדריך ניקוי מא' ועד ת' של מכונת הקפה המשרדית

מדריך לניקוי מכונת הקפה המשרדיתמכונת קפה משרדית הופכת כמעט תמיד להיות אחד ה"נכסים" העיקריים של אנשי המשרד. במעמד הרכישה של המכונה (או המכונות) הכל טוב ויפה, אלא שצריך לחשוב גם על ההמשך.

נקודת המוצא היא שכל מכונת קפה, מתקדמת ככל שתהיה, מצריכה פעולות ניקוי ותחזוקה בסיסיות. חלק מהפעולות האלה נעשות כמעט בכל שימוש, בעוד שאחרות נעשות תוך פרקי זמן ארוכים יותר.

בכל זאת חשוב להקפיד עליהן, מכיוון שמכונה מתוחזקת תישמר לאורך זמן, לא תצבור נזקים וגם תפיק משקאות קפה בריאים וטעימים יותר.

ניקוי בסיסי של מכונת קפה

ההמלצה הברורה היא לנקות את מכונת הקפה לאחר כל שימוש. מכונת קפה בבתי עסק, בהם היא משמשת רבים, לא תמיד מדובר במשימה פשוטה – אך בכל זאת אנחנו ממליצים לבצע את הניקוי אחת ללא יותר מאשר מספר שעות או יום אחד. כאשר לא מקפידים על ניקוי נאות של המכונה, עלולים להצטבר בה "שאריות" לא רצויות שפוגעות במכונה ובמשקאות הקפה.

הניקיון השוטף של המכונה הוא בסיסי במיוחד. רצוי להרגיל את העובדים להעביר מטלית לחה ייעודית (שימו לב שהמטלית מתאימה למכונת הקפה) בצינורית ההקצפה ובחלקים חיצוניים רלוונטיים אחרים דוגמת הידית או המסננת.

הניקוי הפנימי של המכונה יכול להיעשות באמצעות הוצאת קיטור למשך מספר שניות. חלק מפעולות הניקוי הן ספציפיות לסוג מסוים של מכונה, למשל מטחנות קפה בהן יש לנקות את מיכל הפולים באמצעות מטלית לחה (אך לא מים הניתזים בצורה ישירה) ושימוש מחודש במכונה רק אחרי שהכול מתייבש לחלוטין.

כדי למנוע נזקים למכונה הנובעים מאיכות ירודה של המים שמשתמשים בהם, רצוי להקפיד על מים נקיים ובמידת האפשר גם מטוהרים. ניתן בהקשר הזה להתבסס על מים מינרליים או על מערכות טיהור מים המיועדות למגזר העסקי או המוסדי.

ניקוי יסודי

ניקוי מקיף יותר של מכונת הקפה – על גוף המכונה וחלקיה הפנימיים – צריך להתבצע, גם אם בתדירות נמוכה יותר בהשוואה לניקיון הבסיסי.

המטרה כאן היא להגיע לחלקים בגוף המכונה שנוטים להתלכלך לאחר השימוש המצטבר, כאשר בדרך כלל יש צורך בפירוק המכונה מרכיביה לצורך זה. כמובן שחובה לבצע את הניקוי רק לאחר שהמכונה מנותקת מהחשמל ואינה חמה.

כדי שלא תהיינה טעויות, מומלץ להיצמד כאן להוראות הספציפיות של כל יצרנית. חלק מהחברות אף מייצרות או ממליצות על מוצרים שמתאימים לדגמים השונים, כך שרצוי ליישר קו גם מהבחינה הזו.

התמודדות עם האבנית

מכונת קפה משרדית, כמו כל מכשיר אחר המבוסס על הרתחת מים, סובלת מאבנית. במגזר העסקי, בו השימוש במכונה תדיר אפילו יותר מאשר במגזר הפרטי, הצפי הוא להצטברות אבנית מהר יותר ממה שהייתם רוצים או מצפים.

זו פוגעת בטעם של הקפה המופק וגם כוללת בתוכה סיכונים בריאותיים, במיוחד כאשר המצב חמור או כשמי ששותה את הקפה משתייך על אוכלוסייה "חלשה" יחסית.

יש מספר דרכים שיכולות להקטין את היקף הבעיה שאתם מתמודדים איתה. תוכלו לרכוש מטהרי מים ייעודיים לאבנית, או לחלופין להתבסס על מים מסוננים או מזוקקים, בהם פוטנציאל האבנית קטן יותר.

יש כיום מגוון רחב של אביזרי ניקוי למכונות קפה, לרבות אבקות או טבליות המוכנסות לתוך המכונה ומסירות את האבנית המצטברת. מומלץ לשים לב להנחיות הספציפיות של תדירות הניקוי הצפויה לגבי סוג המכונה והיקף השימוש, תוך אפשרות ללקיחה של מרווח ביטחון מסוים.

שימו לב שפתרונות ניקוי אבנית הנפוצים בקומקומים חשמליים, דוגמת חומץ או מלח לימון, אינם מיועדים בדרך כלל למכונות קפה ועלולים לגרום להן נזק משמעותי.

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס