מכונת קפה משרדית הופכת כמעט תמיד להיות אחד ה"נכסים" העיקריים של אנשי המשרד. במעמד הרכישה של המכונה (או המכונות) הכל טוב ויפה, אלא שצריך לחשוב גם על ההמשך.
בכל זאת חשוב להקפיד עליהן, מכיוון שמכונה מתוחזקת תישמר לאורך זמן, לא תצבור נזקים וגם תפיק משקאות קפה בריאים וטעימים יותר.
ניקוי בסיסי של מכונת קפה
ההמלצה הברורה היא לנקות את מכונת הקפה לאחר כל שימוש. מכונת קפה בבתי עסק, בהם היא משמשת רבים, לא תמיד מדובר במשימה פשוטה – אך בכל זאת אנחנו ממליצים לבצע את הניקוי אחת ללא יותר מאשר מספר שעות או יום אחד. כאשר לא מקפידים על ניקוי נאות של המכונה, עלולים להצטבר בה "שאריות" לא רצויות שפוגעות במכונה ובמשקאות הקפה.הניקיון השוטף של המכונה הוא בסיסי במיוחד. רצוי להרגיל את העובדים להעביר מטלית לחה ייעודית (שימו לב שהמטלית מתאימה למכונת הקפה) בצינורית ההקצפה ובחלקים חיצוניים רלוונטיים אחרים דוגמת הידית או המסננת.
הניקוי הפנימי של המכונה יכול להיעשות באמצעות הוצאת קיטור למשך מספר שניות. חלק מפעולות הניקוי הן ספציפיות לסוג מסוים של מכונה, למשל מטחנות קפה בהן יש לנקות את מיכל הפולים באמצעות מטלית לחה (אך לא מים הניתזים בצורה ישירה) ושימוש מחודש במכונה רק אחרי שהכול מתייבש לחלוטין.כדי למנוע נזקים למכונה הנובעים מאיכות ירודה של המים שמשתמשים בהם, רצוי להקפיד על מים נקיים ובמידת האפשר גם מטוהרים. ניתן בהקשר הזה להתבסס על מים מינרליים או על מערכות טיהור מים המיועדות למגזר העסקי או המוסדי.
ניקוי יסודי
ניקוי מקיף יותר של מכונת הקפה – על גוף המכונה וחלקיה הפנימיים – צריך להתבצע, גם אם בתדירות נמוכה יותר בהשוואה לניקיון הבסיסי.המטרה כאן היא להגיע לחלקים בגוף המכונה שנוטים להתלכלך לאחר השימוש המצטבר, כאשר בדרך כלל יש צורך בפירוק המכונה מרכיביה לצורך זה. כמובן שחובה לבצע את הניקוי רק לאחר שהמכונה מנותקת מהחשמל ואינה חמה.
כדי שלא תהיינה טעויות, מומלץ להיצמד כאן להוראות הספציפיות של כל יצרנית. חלק מהחברות אף מייצרות או ממליצות על מוצרים שמתאימים לדגמים השונים, כך שרצוי ליישר קו גם מהבחינה הזו.התמודדות עם האבנית
מכונת קפה משרדית, כמו כל מכשיר אחר המבוסס על הרתחת מים, סובלת מאבנית. במגזר העסקי, בו השימוש במכונה תדיר אפילו יותר מאשר במגזר הפרטי, הצפי הוא להצטברות אבנית מהר יותר ממה שהייתם רוצים או מצפים.
זו פוגעת בטעם של הקפה המופק וגם כוללת בתוכה סיכונים בריאותיים, במיוחד כאשר המצב חמור או כשמי ששותה את הקפה משתייך על אוכלוסייה "חלשה" יחסית. יש מספר דרכים שיכולות להקטין את היקף הבעיה שאתם מתמודדים איתה. תוכלו לרכוש מטהרי מים ייעודיים לאבנית, או לחלופין להתבסס על מים מסוננים או מזוקקים, בהם פוטנציאל האבנית קטן יותר. יש כיום מגוון רחב של אביזרי ניקוי למכונות קפה, לרבות אבקות או טבליות המוכנסות לתוך המכונה ומסירות את האבנית המצטברת. מומלץ לשים לב להנחיות הספציפיות של תדירות הניקוי הצפויה לגבי סוג המכונה והיקף השימוש, תוך אפשרות ללקיחה של מרווח ביטחון מסוים. שימו לב שפתרונות ניקוי אבנית הנפוצים בקומקומים חשמליים, דוגמת חומץ או מלח לימון, אינם מיועדים בדרך כלל למכונות קפה ועלולים לגרום להן נזק משמעותי.