• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

מקיאטו

מקיאטובדומה למשקאות קפה אחרים כגון אספרסו, קפוצ'ינו וקפה לאטה – גם מקיאטו הוא משקה קפה פופולרי שמקורו באיטליה והוא מבוסס על אספרסו איכותי.

למשקאות הקפה הנפוצים קווים משותפים רבים עם המקיאטו וביניהם גם הבלבול אודות הרכבו וצורת ההגשה המדויקת של קפה מקיאטו.

כאמור, מקורו של קפה מקיאטו הוא באיטליה ומקור שמו הוא בביטוי האיטלקי קפה מקיאטו שפירושו בפשטות הוא קפה מוכתם או מסומן. שמו של המשקה הוא למעשה תיאור מדויק למדי שלו, קפה מקיאטו קלאסי הוא מנת מנת אספרסו מוכתמת במעט חלב, בדרך כלל ככפית חלב בלבד.

בעבר, כאשר הבריסטות רצו לסייע למלצרים להבדיל בין אספרסו רגיל למקיאטו הוא קראו לו "מסומן" ועל כן בין היתר השימוש בשם.

כיום קפה מקיאטו מוגש במגוון גרסאות, בדומה למשקאות קפה אחרים וביניהן הגרסה הפופולרית של מנת אספרסו מוכתמת בקצף חלב חם. ישנן גם גרסאות המוכתמות בחלב קר או בכמות גדולה יותר של חלב.

בלבול נוסף נוצר בין קפה מקיאטו ללאטה מקיאטו– שהוא למעשה סוג של קפה לאטה, כאשר ההבדל המשמעותי בינו לבין לאטה מקיאטו הוא כמות החלב.

בלאטה מקיאטו הדגש הוא על הקפה עם כמות פחותה של חלב או כמות רגילה של חלב אולם רק עם "כתם" של חלב מוקצף ולא שכבה עבה כמקובל בקפה לאטה.

אם הנכם נמנים על אוהבי קפה מקיאטו סביר להניח שבעת ההזמנה בארץ או בכל מקום בעולם, תרצו להסביר למלצר בדיוק למה כוונתכם, שכן אחרת לא ניתן לצפות איזה משקה קפה תקבלו.

הכנת מקיאטו קלאסי בבית

כאמור, במקיאטו הדגש המרכזי הוא על הקפה. בין אם תבחרו להכין מנה בודדה או כפולה של אספרסו – חשוב שיהיה זה אספרסו איכותי ומדויק. על מנת להבטיח כי מנת האספרסו שתכינו תהיה איכותית, חשוב לבחור בתערובת קפה משובחת שנטחנה קרוב ככל הניתן להכנת הקפה.

ככלל, ניתן לומר שככל שאחוז פולי הערביקה בתערובת גבוה יותר – כך תיהיה התערובות משובחת ויקרה יותר, אולם קיימות היום מגוון רחב של תערובות קפה לאספרסו באיכות גבוהה במכילות מגוון רחב של פולי קפה איכותיים.

וודאו כי הנכם בקיאים בהכנת אספרסו על מנת להבטיח כי המקיאטו שתכינו יהיה משובח וטעים. אם אינכם בטוחים כיצד להכין אספרסו איכותי תוכלו בקלות למצוא את המידע הדרוש באתר.

לאחר שתכינו את האספרסו, תוכלו לגשת למלאכת חימום החלב. אם אתם חובבי מקיאטו קלאסי המוכתם בכפית חלב חם בלבד, תהליך חימום החלב הוא פשוט ומהיר ותוכלו לעשות זאת בכד החלב, או אפילו בכוס קטנה במיקרוגל. חשוב לחמם את החלב היטב, אך לא לשרפו.

במידה ואתם מעוניינים להכתים את האספרסו בקצף חלב, מזגו כמות קטנה של חלב לכד החלב (למרבה הצער לא תוכלו להקציף כמות של כפית בלבד ועל כן מומלץ שתכינו מנה נוספת של קפוצ'ינו למי שנמצא בבית), חממו אותו היטב באמצעות פיית הקיטור ולקראת סיום החימום הוציאו מעט את הפייה כך שרק ראשה יישאר בתוך החלב, הקציפו מעט והכתימו את הקפה בכפית קצף.

אולי יעניין אותך גם:

אוממי, הכירו את הטעם ה-5 של הקפה

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס