יש אנשים אשר אוהבים קפה, יש אנשים אשר אוהבים אלכוהול ויש אנשים הנהנים משילוב בין השניים. אייריש קופי, רוסי לבן או רוסי שחור, הוט שוט גליאנו הם רק חלק ממשקאות המשלבים קפה עם אלכוהול. בפאבים רבים מגישים מעבר למשקאות האלכוהולים הסטנדרטיים בירה, יין, וודקה וכדומה, קוקטיילים ומשקאות שונים המכילים אלכוהול בשילוב קפה, זה יכול להיות תמצית אספרסו או ליקר קפה כלשהו.אל דאגה, הרשימה הבאה לא ממכרת ולא אמורה לגרום לכם להיגמל מאלכוהול בעתיד :), מדובר במינונים מאוד סטנדרטיים עם ניחוח אלכוהולי אך העיקר הוא – הקפה.
אייריש קופי – מתכון
אייריש קופי הינו משקה אירי המבוסס על ויסקי אירי למשל ויסקי מסוג ג'יימסון בשילוב תמצית אספרסו, שמנת מתוקה וסוכר חום. לתוך ספל זכוכית הנקרא מאג אייריש קופי מוזגים 80 מ"ל תמצית אספרסו חזקה ואיכותית אליה מוסיפים כף סוכר חום ומערבבים היטב. מוזגים 50 מ"ל ויסקי וממשיכים לערבב ולאחר מכן מוסיפים 30 מ"ל שמנת מתוקה במזיגה איטית ביותר בכדי ליצור משקה המורכב משכבות, כך שהוא גם טעים וגם נראה יפה ומרשים. חשוב לא לערבב את הרכיבים כדי שהשכבות יישארו, שתיית המשקה היא דרך שכבת השמנת. ניתן להוסיף 2-3 קוביות קרח טרם המזיגה במידה ומעוניינים בכך.
רוסי לבן – מתכון
רוסי לבן זהו קוקטייל המבוסס על וודקה, ליקר קפה, שמנת מתוקה וקרח. בתוך כוס ויסקי נמוכה שמים 2-3 קוביות קרח ומוזגים 50 מ"ל וודקה, אליה מוסיפים 50 מ"ל ליקר קפה. לתערובת הזו מוסיפים 50 מ"ל שמנת מתוקה. מערבבים היטב את כל הרכיבים. ניתן לגרד מעט שוקולד מריר מעל לצורך קישוט.גליאנו הוט שוט – מתכון
הוט שוט גליאנו הינו קוקטייל המוגש בכוסית שוט. הוא מורכב מגליאנו, תמצית אספרסו וחלב מוקצף אשר נמזגים בסדר מסוים כך שמתקבל קוקטייל בשכבות. לתוך כוסית שוט מוזגים 20 מ"ל גליאנו שזה ליקר מיוחד מאוד בטעם וניל ואניס המבוסס על למעלה מ- 80 פרחים, שורשים ועשבי תיבול. לאחר מכן מוסיפים 20 מ"ל תמצית אספרסו איכותי ולסיום 20 מ"ל חלב מוקצף. מזיגה איטית עד לקבלת משקה בשכבות.
קפה קורטו – מתכון
קפה קורטו הינו משקה נפוץ באיטליה כאשר מדובר במשקה מאוד פשוט ולמעשה בעצם מדובר בקפה אספרסו אליו מוסיפים מעט אלכוהול. באיטליה הנוהג זה להכין קפה קורטו עם גראפה שזה משקה אלכוהולי המכיל 40-60 אחוזי אלכוהול.רוסי שחור – מתכון
רוסי שחור מוכר לרבים גם כבלאק ראשין. מדובר בקוקטייל מוכר מאוד המבוסס על שילוב של וודקה וליקר קפה. הוא מוגש בכוס הנקראת לואו בול – אולד פאשן אשר מכילה בין 200 ל- 300 מ"ל נוזל. בכוס זו מגישים לרוב משקאות כמו ויסקי, אפריטיפים עם קרח ועוד. ממלאים את הכוס בקוביות קרח מוזגים 50 מ"ל וודקה איכותית ו- 20 מ"ל של ליקר קפה איכותי. מערבבים היטב באמצעות בוחשן.
אספרסוטיני – מתכון
משקה זה מכינים בתוך שייקר. הוא מורכב מאספרסו טרי, חם ואיכותי, סמירנוף ונילה וליקר קלואה. לתוך השייקר מכניסים כמות גדולה של קוביות קרח. מוזגים מנה של תמצית אספרסו, 3/4 מנה של סמירנוף ונילה ומנה של ליקר קלואה. משקשקים היטב. מוזגים בזהירות לכוס מרטיני את הקוקטייל ללא הקרח. ניתן לקשט עם פולי קפה.אפוגטו משודרג – מתכון
האפוגטו המוכר עם טוויסט קטן. שמים בכוסית קטנה כדור גלידה וניל. מכינים מנת אספרסו איכותי ומוזגים מעל הגלידה. מוזגים 30 מ"ל של ליקר אגוזים כמו פרנג'ליקו, ביצ'רין וכדומה.