• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

כדי להכין קפה משובח במיוחד אפשר להתייחס לעקרונות מדעיים המכתיבים באיזה טמפרטורה, לחץ, זמן והרכב כימי אמורים לנכוחהעקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד בהכנתו. בעולם שבו נצרכות מעל למיליארד כוסות קפה מדי יום לא מפתיע שיש אנשים שלקחו את זה לרמה הבאה. אפשר לדמיין אותם במעבדות שלהם עם החלוקים הלבנים עמלים על ההמצאה המעוררת הבאה.

בעולם ששותה מעל למיליארד כוסות קפה ביום יש לפחות כמה וכמה דרכים שונות להכין קפה ועם זאת יש לכולן מכנה משותף. באופן פשטני מדובר על חומרים אורגניים שפוגשים מים. זה הכל. התגובה של החומרים האורגניים במים היא זו שמייצרת לנו כוס קפה. אם נוכל להשפיע על הטמפרטורה, הלחץ, הזמן וההרכב הכימי בהכנת הקפה נוכל להשפיע גם על התוצאה הסופית.

העיקרון הראשון: יעילות במפגש בין חומר אורגני למים

באופן טבעי החומרים האורגניים משפיעים עד מאוד על מבנה הטעם. פולי הקפה הם הרי הבסיס ממנו נובע הקפה. פולי קפה שונים יניבו טעמי קפה שונים. השוני למעשה משפיע על החומר האורגני שנכנס לכוס הקפה ועל כן הוא אחד מהבסיסים הראשונים שאפשר להשפיע עליהם ביצירת קפה משובח. בחירת זן קפה מתאים שגדל בתנאי הגידול המתאימים תשפיע על טעם הקפה המתקבל.

העיקרון השני: בחירת החומר האורגני של כוס הקפה

כדי לדייק את בחירת פולי הקפה ניתן לברור את הליך הקלייה שלהם. כאשר מחממים פולי קפה ישנן תרכובות המתפרקות ואחרות הנוצרות, מה שמשפיע על הטעם שנוצר. אפשר לזהות את האפקט ממה שקורה לאגוזים קלויים, צ'יפס, גבינה מותכת ומאכלים רלוונטיים אחרים. ככל שהפולים נקלו לזמן ארוך יותר כך התרכבות שתתקבל תהיה בעלת טעם מריר יותר ועל כן אולי גם חזק יותר. זה לא אומר שבקפה יש יותר קפאין, אלא שהוא פשוט יותר מריר כיוון שנקלה לאורך זמן רב יותר. מידת הקפאין במשקה מושפעת מזן הפולים המעורבים ועל פי הדרך בה הוכן המשקה.

העיקרון השלישי: השפעה על המפגש בין החומר האורגני למים

כדי להשפיע על תהליך הכנת המשקה אפשר לחקור כיצד להכין תמצית. כאשר התרכובות האורגניות מפולי הקפה הטחונים עוברים אל המים, זה נחשב כהכנת תמצית. התהליך הזה מושפע משלושה גורמים:

  • טמפרטורת המים
  • לחץ המים
  • משך השהייה של גרגרי קפה במים
כאשר מכינים אספרסו מעבירים סילון קיטור דרך גרגרי הקפה. כך שאנחנו מקבלים מים בטמפרטורה גבוהה בלחץ יחסית גבוה מה שמאפשר מיצוי יעיל. כאשר מכינים קפה שחור, או קפה "בוץ" אפשר שהמים יהיו בטמפרטורה דומה לאלו שבמכונת האספרסו ועם זאת אין את אותו לחץ מים. שינוי בלחץ המים גורם לשינוי בהכנת התמצית. במילים אחרות, התרכובות שניתן למצות מתוך פולי הקפה אחראיות לטעמו. זאת כיוון שהכנת התמצית היא השלב בו פולי הקפה נוגעים במים. שלב עם משמעות רבה לגבי טעם כוס הקפה.

כל שינוי בטמפרטורה, בלחץ או בזמן החשיפה של הפולים יעניק לקפה הסופי טעם אחר. זמן ארוך יותר של חשיפת הפולים לקיטור יאפשר יותר "הכנת תמצית", או מיצוי תרכובות. התרכובות יכולות להעניק טעם מריר שאינו בהכרח מועיל או נעים. על כן יש לדעת את הגבול הקולינרי הנאה והמאוזן. טמפרטורה נמוכה יותר לא תאפשר את אותה יעילות מיצוי מה שישפיע על טעם ועושר הקפה.

העיקרון הרביעי: התאמה בין פולי הקפה לבין שיטת המיצוי

כך שנדמה שטעם קפה משובח תלוי עד מאוד בהכנת התמצית. נדמה שהכנת התמצית תלויה עד מאוד בשלושת הפרמטרים: זמן, טמפרטורה ולחץ. אפשר לקבל לשחק איתם כדרך מכונה ייעודית (כאספרסו) כמו גם דרך הכנת כוס קפה רגילה בקומקום חשמלי.

היבט נוסף הוא שטח פנים גרגרי הקפה הטחונים. ככל שהם גדולים יותר, כך הכנת התמצית, או המיצוי, תהיה יעילה יותר. זאת כיוון ששטח פנים גדול מאפשר "לתפוס" יותר מים "עוברים". מה שמשפיע על המגע בין החומר האורגני למים, מה שיכול להשפיע על טעם הקפה המתקבל. ישנם מקרים שזה יעיל להשתמש בשטח פנים גדול יותר וישנם מקרים בהם אין זה יעיל כלל.

להשפיע על כל המאפיינים כדי לגלות טעמים שונים ומשובחים

על כן היכולת לשלוט בטעם הקפה היא היכולת להשפיע על הכנת התמצית במגע עם המים. ישנן מכונות אוטומטיות שיכולות לשלוט על התהליך בצורה אוטומטית, כמו מכונות אספרסו. כמובן, קיימת אפשרות לשחק עם זה במגרש הביתי ולהתנסות בהפעלת כמויות שונות של לחץ, טמפרטורות מים שונות, זמן חשיפה שונה של הפולים למים כמו גם שינוי בגודל שטח הפנים של הפולים.

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס