תחום הקפה הוא מורכב ועשיר בדיוק כפי שהטעם והארומה של קפה משובח הם מורכבים ועשירים. השנים האחרונות מציגות עדנה לשתיית קפה איכותי ומגוון בשוק הישראלי, הצרכנים יודעים לחפש פולי קפה טריים ומשובחים, טעמים שונים, מכונות הקפה הפכו נפוצות וכן הלאה. כמו תחומים רבים אחרים, גם בעולם הקפה יש אביזרים נלווים רבים שמאפשרים גיוון בהגשה, העשרת הטעמים, הכנה בסגנונות שונים וכדומה.
מקציף חלב
מקציף חלב אביזר חובה עבור כל מי שרוצה קפוצי'נו איטלקי אמיתי או מגוון רחב של משקאות קפה אחרים. הגשה מקצועית ואיכותית באמת של קפה עם חלב מחייבת הקצפה שמעשירה את החוויה לאין שיעור.יש מקציפים מובנים ומקצועיים שנמצאים במכונות קפה, אלו פועלים על בסיס קיטור שהמכונה מפיקה ובכך חודר אוויר חם לחלב ומקציף אותו. שיטה פחות מקצועית אך יעילה במידה טובה היא מקציפים ידניים הפועלים באופן ידני-מכאני או עם סוללות, אלו מקציפים את החלב ע"י רטיטה מהירה שמחדירה אוויר ויוצרת קצף.
מקינטה
האמצעי הבסיסי והנייד ביותר להכנת אספרסו, מאפשר להכין כוס אספרסו איכותית בתנאי שטח (למרות שעל פי ה"ספר" לא מדובר על אספרסו אמיתי אלא על חליטת קפה), ללא מכונה מורכבת ויקרה.המקינטה היא אביזר אלגנטי במיוחד שכל חובב קפה מחזיק, האיטלקים מטיילים איתה בעולם וחליטת הקפה בעזרתה פשוטה מאוד.
מוזגים מים למיכל התחתון, מוסיפים קפה למסננת שמונחת על מיכל המים ובין מיכל החליטה ופשוט מעמידים על להבה, כאשר המים רותחים הם עולים בצינורית מיוחדת ודרך הקפה, מה שיוצר לחץ של מים שעולה יחד עם חליטת הקפה למיכל העליון. תוך דקות יש כוס קפה חזק מוכנה.קפה פילטר
שיטה נוספת לחלוט קפה קלוי טחון, עדינה יותר מחליטת אספרסו שמתבצעת תחת לחץ וטמפרטורות גבוהות יותר. לרוב משתמשים לקפה פילטר בקנקן זכוכית מיוחד הנקרא פלאנג'ר (בשל מרכיב הדחיסה שבו שמוריד את הקפה הטחון לתחתית).
קפה פילטר הוא קפה בטחינה בינונית שמונח בנייר פילטר או בקנקן מיוחד, המים נשפכים על הקפה ומטפטפים דרכו ליצירת חליטה.מקציף קפה
למעשה זהו שם נוסף למקציף חלב, ניתן להקציף בו רק את החלב וגם את הקפה עצמו לאחר הוספת החלב או לפני ההוספה ליצירת קפה עם מעט קצף אוורירי וטעים.
יש מקציפי קפה הפועלים על סוללות ורוטטים בתוך הנוזל, מקציפים מקצועיים יותר שהם מיכל עם ידית שמחדירה אוויר לנוזל ומקציפה אותו.קנקן הקצפה
אביזר נלווה מקצועי יותר להקצפת חלב וקפה, ישנם קנקני הקצפה ידניים שבהם מכניסים את החלב למיכל ובעזרת ידית ומנגנון פנימי מחדירים אוויר אל החלב ויוצרים קצף קרמי עשיר.
שיטה נוספת היא קנקן הקצפה חשמלי שבו שופכים את הנוזל ובעזרת מנוע חשמלי מושגת הקצפה איכותית ללא מאמץ.