• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

סוגים שונים של משקה האספרסו

סוגי אספרסואספרסו הוא אחד ממשקאות הקפה הפופולאריים ביותר בעולם והא מהווה בסיס למגוון אדיר של משקאות קפה אחרים. למעשה, אספרסו היא שיטת חליטת קפה ולא סוג קפה או שם של תערובת, החליטה מתבצעת תחת לחץ של מים רותחים  /קיטור שצריך להיות באופן כללי בין 16 ל-20 בר וכאשר הקפה הקלוי טחון לטחינה בינונית או עדינה.

חליטת אספרסו מפיקה כמות קטנה של קפה, מרוכז מאוד וכאשר מדובר על קפה איכותי ועל חליטה מקצועית – הטעם עשיר מאוד, ארומה מדהימה וכמובן שכבת הקרמה החיונית כל כך להצלחה.

מעבר לאספרסו הרגיל והבסיסי ביותר, שנסקור מיד, ננסה לספק במאמר זה מיפוי של כלל סוגי האספרסו הקיימים ושניתן לקבל בבתי קפה משובחים, בבית וכמובן במכונת קפה איכותית במשרד.

אספרסו קצר / רגיל

חליטת אספרסו קלאסית שמספקת משקה חזק ומשובח, שמקושר לרוב עם איטליה, ונקרא בפשטות אספרסו קצר, רגיל או פשוט אספרסו.

הגרסא הקצרה או הרגילה של משקה זה כוללת 30 מ"ל של נוזל קפה מרוכז וחזק ושכבה דקה של קרמה, מעין קצף עדין ומלא ארומה.

הקרמה חיונית לאספרסו מוצלח והיא בעצם מיצוי השומניות שקיימת באופן טבעי בפולי הקפה. להכנת אספרסו קצר של 30 מ"ל משתמשים בכ-7-8 גרם קפה קלוי וטחון, כאשר ניתן לשקול או לרוב פשוט להשתמש בידית חליטה מתאימה בגודלה או שכוללת מידות. אספרסו קצר נקרא לעיתים באיטלקית Solo.

ריסטרטו

ריסטרטו (Risterreto) הוא שם איטלקי לאספרסו קצר וחזק מאוד. לא בכל מקום בישראל יבינו מה כוונתכם אם תזמינו משקה כזה. יש שמכינים ריסטרטו ממש כמו אספרסו קצר רגיל אך בפועל מדובר על גרסא אפילו יותר מינימליסטית וחזקה – אספרסו קצר מאוד וחזק מאוד.

 אספרסו ארוך

 אספרסו ארוך הוא עוד גרסא נפוצה מאוד לאלו שאוהבים קפה חזק ומרוכז, אך רוצים מעט יותר נפח, נקרא באיטלקית Lungo.

אספרסו ארוך הוא פשוט מנה רגילה של אספרסו קצר בתוספת מים, כך שמתקבל יותר נוזל וקפה מעט עדין יותר. הגדרה רשמית של אספרסו ארוך היא שימוש ב-7 גרם קפה כמו בקצר רגיל וחליטה עם 45 מ"ל של מים, כאשר יש כאלו שלא מקפידים עם המ"ל בדיוק ומוסיפים פשוט מים עד למילוי כמעט מלא של כוסית אספרסו (שוט). גם בגרסא זו צריכה להיות קרמה עדינה. יש שמשתמשים להכנת ארוך בטחינה גסה יותר למיצוי מדויק של הקפה.

 אספרסו כפול

 גרסא פופולארית שמציעה קפה חזק וכמות יותר גדולה מהשוט הקצר היא אספרסו כפול. מדובר על שתי מנות של אספרסו קצר, 14 גרם קפה קלוי טחון וחליטה עם 60 מ"ל מים – להבדיל מארוך שבו אותה כמות קפה כמו קצר אך יותר מים. באיטלקית גרסא זו של המשקה החזק והמרוכז נקראת Duppio ובאנגלית Double.

אספרסו כפול ארוך

משקה פחות נפוץ בבתי קפה בישראל, משתמשים ב-14 גרם קפה כמו בכפול וכמות המים עולה כבר לכ-90 מ"ל, שילוב בין אספרסו כפול לארוך מבחינת כמות קפה וכמות מים גדולה יותר – אספרסו ארוך כפול.

אמריקנו

אמריקנו הינו משקה שנקרא על שם החיילים האמריקאים שהגיעו לאיטליה במלחמת העולם השנייה ולא אהבו את האספרסו הקצר והחזק של האיטלקים, לכן הם ביקשו להוסיף להם הרבה מים לכוס גדולה יותר. בפועל פשוט חולטים אספרסו רגיל ועל גבי זה מוסיפים מים למילוי של כוס קפה, אפשר לשתות עם מעט חלב קר או חם – אספרסו ארוך מאוד.

 מקיאטו

 המשמעות האיטלקית של השם מקיאטו היא "מוכתם", זהו אספרסו רגיל עם כתם קטן של קצף חלב חם, מוגש בכוסית אספרסו.

 קורטאדו

 גרסא מעניינת של אספרסו ופחות נפוצה בישראל, ניתן לראות את המשקה הזה כקפוצ'ינו או הפוך קטנים, משמעות השם היא "קצוץ" בספרדית. אספרסו קצר, כמות זהה של חלב חם ומעט קצף מעל – מוגש בכוסית אספרסו.

אולי יעניין אותך גם:

הערב נשארים בבית: מדריך להכנת קפה בשילוב אלכוהול

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס