• חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  
  • חנות
  • אודות
  • מכונות קפה
    • מכונת קפה אוטומטית
    • מכונות קפה מקצועיות
    • איך לבחור מכונת קפה לעסק ולמשרד?
    • מדריך ניקוי של מכונת הקפה המשרדית
    • מכונות קפה המיועדות למסעדות
    • מכונות קפה לשימוש ביתי
    • מכונות קפה למכירה מיד שניה
    • מכונות קפה מתצוגה
    • מכונות קפה המיועדות להשכרה – לטווח ארוך וללא מגבלת זמן
  • מכונות קפה לעסק
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
    • מכונות מקצועיות לעסק
    • Iberital – איברטל
    • אקספו בר – expobar
    • La Favorita לה פבוריטה
  • מכונות קפה למשרד
    • jura יורה
    • מכונות קפה Saeco סאקו
      • רויאל סופר אוטומטיק מבית סאקו saeco
    • creama plus קרמה פלוס
    • ניבונה – Nivona
    • Espresso Cap אספרסו קאפ
    • מכונת קפה Sanremo
    • כמה עולה מכונת קפה לעסק?
  • מכונות קפה להשכרה
  • אביזרים
    • מטחנות קפה
    • אביזר נילווה – מקינטה
    • כדורי ניקוי למכונות קפה
    • קפיזה לניקוי מכונת קפה
    • פילטרים למכונות קפה
    • כלים חד פעמיים למכונות קפה
    • רינזה – לשטיפת צינורות החלב
    • מקציף חלב – אביזר למכונת הקפה
    • מקציף קפה – אביזר חשוב לקפה איכותי
    • ייחודיות ספל הקפה
    • קנקן להקצפת חלב
    • שירותי תיקונים למכונות קפה
    • מוצרי תחזוקה למכונות קפה
  • סוגים
    • קפה vergnano 1882 – Ricco 700
    • קפה ירוק
    • קפה פילטר
    • קפה נטול
    • פודים לקפה
    • קפסולות לקפה
    • משקאות
      • משקה אספרסו
      • סוגים שונים של משקה האספרסו
      • קפה ריסטרטו
      • מקיאטו
      • משקה אמריקנו
      • הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח
      • קפוצ'ינו
      • פרנץ' ונילה
      • קפה מוקה
      • קפה ברד – "אייס קפה"
      • משקה קר המורכב מקפה
      • קפה שחור (בוץ)
      • תה עם קפאין
  • על הקפה
    • תערובות קפה מיוחדות – קופי ברייק
    • האם קפה נטול קפאין בריא יותר?
    • יצרני קפה בארץ ובעולם
    • זני קפה
    • מקור הקפה
    • פולי קפה
    • טיפים לקנייה נכונה של קפה
    • קפה זה בריא
    • שתיית קפה ותאונות דרכים
    • ברד
    • בריסטה – כך הופכים את התשוקה לקפה למקצוע מבוקש
    • מהפכת הגל השלישי של הקפה
    • ההיסטוריה של הקפה
  •  

הכנת קפה הפוך איכותי ומשובח

הפוךעל אף שמדובר במשקאות קפה פשוטים למראית העין ההיסטוריה של משקאות הקפה הנפוצים כיום הינה ארוכה ומסועפת ומתחילה כבר בסוף המאה ה-19 בפיתוח מכונות האספרסו הראשונות.

כיום, משקאות הקפה זמינים לנו בכל זמן ובכל מקום ולכל אוהב קפה יש את המשקה המועדף עליו.

בשל ההיסטוריה הארוכה של הקפה, שמשקאותיו נפוצו תחילה בעיקר באיטליה ומשם התפשטו בגרסאותיהם השונות לשאר העולם המערבי קיים בלבול תמידי בקרב חובבי הקפה אודות שמותיהם השונים של המשקאות ומה בדיוק הם טומנים בחובם.

בישראל פתרו את הבעיה באופן היצירתי ביותר בעולם כולו והמציאו את השם המקומי קפה הפוך. לעומת הדעה הרווחת בקרב הציבור הישראלי, קפה הפוך הוא לא משקה קפה מסוים, אלא שם כולל שניתן למשקאות הקפה השונים המורכבים מאספרסו, חלב ולעיתים קצף חלב.

למעשה תחת השם קפה הפוך נופלים בישראל מגוון משקאות קפה מוכרים כגון קפוצ'ינו, קפה לאטה ואף לעיתים מקיאטו.

אניני הקפה ימהרו לומר שבין המשקאות הללו קיימים הבדלים מהותיים, אולם בשל המרכיבים הזהים הבדלים אלו אינם ניכרים למרבית חובבי הקפה ויוצרים לא אחת בלבול בקרב אלו המכירים היטב את סוגי הקפה השונים.

כיום, קיימת אחידות מסוימת בשם קפה הפוך ובמרבית בתי הקפה בארץ קפה הפוך הוא משקה שנע בין ההגדרה הרשמית של קפוצ'ינו לזו של הקפה לאטה המודרני המוכר מארצות הברית. את הקפה ההפוך נהוג להכין ממנת אספרסו בודדה או כפולה, בדומה לקפוצ'ינו ולקפה לאטה ומחלב מוקצף.

בעוד שהגדרת הקפוצ'ינו מכתיבה שכבת קצף של כ-20 מ"מ ואילו קפה לאטה אמריקאי נהוג להכין עם שכבת קצף של כ-12 מ"מ, קפה הפוך מקבל שכבת קצף שונה בכל מקום ובמקרים רבים מותאמת לבקשתו הייחודית של הלקוח. מסיבה זו בעת ההזמנה רבים נוהגים לציין בלי קצף או עם הרבה קצף, שכן אין הגדרה אחידה לצורת ההכנה של קפה הפוך.

קפה הפוך ניתן להשיג בכל בית קפה מקומי, אפשר להכין אותו בבית בעזרת מכונת אספרסו ביתית, ואפשר גם במכונת אספרסו במשרד.

בכל המקומות המכונות מעט שונות ויכול להיות כי איכות הקפה תהיה שונה בכל אחד מהמקומות.

הכנת קפה הפוך

בדומה למשקאות שצוינו, קפה הפוך מורכב כאמור מאספרסו וחלב חם, עם או בלי קצף. על מנת להכין קפה הפוך איכותי תרצו תחילה להכין מנה בודדה או כפולה של אספרסו איכותי בהתאם לטעמכם האישי. מומלץ לבחור בתערובת אספרסו בעלת אחוז גבוה של ערביקה, שכן זהו זן הקפה הנחשב למשובח והפופולרי ביותר לצורך הכנת אספרסו.

לאחר מכן, אם אתם אוהבים קפה הפוך בלי קצת בכלל, תוכלו לחמם את החלב בקלות על ידי מזיגתו לכד, הכנסת פיית הקיטור לתחתית הכד והפעלתה. הקפידו לחמם את החלב בזהירות על מנת שלא לשרפו.

אם אתם מעוניינים בקפה הפוך עם קצף, תתחילו את תהליך חימום החלב באופן זהה, אולם כאשר החלב כמעט רותח הוציאו מעט את פיית הקיטור כך שרק ראשה יהיה בחלב, פעולה זו מלווה בצליל שריקה המוכר לכולנו מבית הקפה.

אולי יעניין אותך גם:

המדע שמאחורי הקצפת חלב

מדענים בדקו וכעת הם מסבירים איך מכינים את כוס הקפה המושלמת

מאמרים מומלצים
מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

מחפשים משפטים מגניבים לפינת הקפה בעבודה? יש לנו כמה רעיונות עבורכם

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

העקרונות המדעיים האלו יסייעו לכם להכין קפה משובח במיוחד

חנות
  • חנות
  • אביזרים למכונות קפה
  • קפה עדין פירותי
  • קפה חזק לאספרסו
  • תערובת קפה להפוך

תנאי שימוש | אינפיניטי מדיה - שיווק באינטרנט
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר. אין לעשות כל שימוש בתוכן 
לייעוץ חינם חיזרו אלי
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס